Ingezonden persbericht


Synstar realiseert sterke groei in managed services-contracten

Shell sluit wereldwijd beheercontract met Synstar Nederland

Utrecht, 21 juni 2004 - IT-dienstverlener Synstar heeft de eerste helft van (het financiële jaar) 2004 afgesloten met een totale omzet van 107,8 miljoen Engelse pond (circa EUR 163,1 miljoen*) en een operationele winst van 2,1 miljoen Engelse pond (circa EUR 3,2 miljoen*). Het bedrijf werkt sinds 2003 aan een transitie waarbij het accent van de activiteiten komt te liggen op het leveren van managed services. Deze transitie verloopt volgens planning. In de eerste helft van 2004 is de omzet uit langdurige overeenkomsten gestegen. Ook stegen de operationele marges. Synstar wist verschillende grote managed services-contracten af te sluiten. In het Verenigd Koninkrijk tekenden onder meer de West Midlands Police, het ministerie van Defensie en Fujitsu contracten met Synstar.

In Nederland sloot Synstar overeenkomsten met onder meer Shell IT International BV en ICT-Service Coöperatie Politie Justitie en Veiligheid (ISC). Shell IT International BV sloot eerder dit jaar een wereldwijd onderhoudscontract van drie jaar af met Synstar voor onderhoud op de UNIX-servers van Shell op onder andere de hoofdlocaties van de oliemaatschappij in Amsterdam, Houston (VS) en Kuala Lumpur (Maleisië). Synstar biedt met dit contract een leveranciersonafhankelijke en wereldwijde dienstverlening, waarbij het bedrijf optreedt als single-point-of-contact. Synstar heeft een Relationship Manager benoemd, die verantwoordelijk is voor het wereldwijde contract, en een Service Delivery Manager die alle operationele taken coördineert. Met de ICT-Service Coöperatie Politie Justitie en Veiligheid (ISC) werd een omvangrijk servicecontract gesloten voor het onderhoud van de IT-infrastructuur voor de zeven rekencentra van ISC.

"Managed Services is een belangrijke groeimarkt voor Synstar en stelt klanten in staat om zich meer te richten op hun strategische en tactische initiatieven in plaats van op dagelijks beheer", zegt Frank Hoekstra, directielid van Synstar. "Dat wordt ook steeds nadrukkelijker onderkend door Nederlandse bedrijven en organisaties. Wij blijven werken aan het uitbreiden van deze activiteiten, waarbij klanten altijd de volledige controle houden over hun processen en het niveau van dienstverlening. Dat is in onze optiek de enige manier om kwalitatief hoogwaardige service te bieden."


* Wisselkoers 21 juni: 1,51293 per 1 pond

# # #

Synstar
Synstar (London Stock Exchange: SYN) is een pan-Europese onafhankelijke leverancier van diensten op het gebied van Business Availability. Aan ruim 2.500 klanten in 13 Europese landen levert Synstar een compleet portfolio van geavanceerde systemen en diensten voor IT-ondersteuning, die bedrijven een permanente beschikbaarheid van hun IT-infrastructuur garanderen. Met ruim 3.000 medewerkers richt Synstar zich met geïntegreerde diensten op vijf terreinen: Business Continuity Services, Computer Services, Networking, Life Cycle Management en Data Management, of gecombineerd als Managed Services-oplossing. Meer informatie: www.synstar.com.

Synstar
Frank Hoekstra
Tel. 030 - 66 92 211
E-mail: fhoekstra@synstar.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Annegees van Linge
Tel. 030 - 65 65 070
E-mail: annegees@lvtpr.nl