Gemeente Amsterdam

Amsterdam op de fiets, stadsplattegrond voor fietsers 21 juni 2004 - IVV

De 6e editie van de stadsplattegrond voor fietsers is uit. Het is de meest recente plattegrond van Amsterdam met onder andere IJburg, de nieuwste fietsbruggen en goed te fietsen routes. De fietskaart is een coproductie tussen de gemeente Amsterdam, de Fietsersbond en Citoplan.

De fietskaart van Amsterdam is al bijna vijftien jaar een begrip voor fietsers. Deze stadsplattegrond bevat alle straten, tram- en busbanen en bezienswaardigheden, maar ook allerlei fietsdoorsteekjes, aanbevolen fietsroutes, te vermijden autowegen en locaties van fietsenstallingen, fietsverhuur en fietsreparatie.

Groen gemarkeerde routes zijn aanbevolen fietsroutes, waar vrijwel overal veilig, plezierig en snel gefietst kan worden. De routes gaan zo veel mogelijk over fietspaden, door rustige straten en door het groen. Daarnaast zijn vele vrij liggende fietspaden en fietspaden naast autowegen in roze weergegeven. Lichtgrijs gemarkeerde wegen dienen gemeden te worden: hier mag niet worden gefietst. De kaart bestrijkt de gemeentes Amsterdam (IJburg), Abcoude, Amstelveen, Badhoevedorp, Diemen, Duivendrecht en Ouderkerk.

De verkoopprijs is EUR 3,90. De plattegrond is te bestellen bij Scholtens Boek, het Centraal Boekhuis en bij Distriplan bv.

© Gemeente Amsterdam

Zie ook
www.amsterdam.nl