Eemland Zuid, 14.50 uur

Utrecht 21-06-2004 - Nieuwsberichten district Eemland Zuid

Uitgebreide verkeerscontrole

AMERSFOORT Op vrijdag 18 juni heeft de politie van 13.30 uur tot 17.00 uur een uitgebreide verkeerscontrole gehouden. Aan deze controle werkten naast 10 agenten van district Eemland zuid ook de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW), de belastingdienst, een keurmeester van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) en een verkeersspecialist mee.

Op de kruising Nijverheidsweg Noord met de Argonweg zijn in totaal 48 personenautos gecontroleerd, alsook 7 vrachtwagens, 5 taxis, 6 autos met aanhangers, een landbouwvoertuig een snorfiets en 2 scooters. In totaal zijn er 26 blaastesten afgenomen en 19 processen-verbaal opgemaakt voor ondermeer het niet kunnen tonen van het rijbewijs, niet deugdelijke remmen, gladde banden en een verlopen APK. Tevens stuitte de politie op een vrachtwagen zonder een geldige vergunning. Na controle bleek het bedrijf failliet te zijn gegaan waarna het bezig was met een doorstart. Maar er bleken nog geen vergunningen te zijn afgegeven voor de vrachtwagens. Het IVW heeft de vrachtwagen in bewaring genomen waarna de lading uit het voertuig werd gehaald. Zonder lading vervolgde de vrachtwagen vervolgens zijn weg. Het bedrijf voor welke de lading bedoeld was, heeft deze afgehaald. Tegen de eigenaar van de vrachtwagen is proces-verbaal opgemaakt.

Zomeropenstelling politiebureaus

AMERSFOORT - Vanaf maandag 5 juli tot en met vrijdag 13 augustus kunnen de openingstijden van de politiebureau in het district Eemland zuid aangepast zijn in verband met de zomervakantie.

Districtsbureau Amersfoort centrum:

7 dagen per week, 24 uur per dag

Servicepunt Amersfoort noord (Emiclaer):

Gesloten

Bureau Leusden:

Maandag van 8.30 uur tot 12.30 uur

Woensdag van 8.30 uur tot 12.30 uur

Vrijdag van 17.00 uur tot 21.00 uur

Bureau Woudenberg:

Maandag van 13.30 uur tot 16.30 uur

Vrijdag van 13.30 uur tot 16.00 uur