Politie Zaanstreek-waterland


LOC: EDAM, ACHTERHAVEN

Inbrekers aangehouden

De politie heeft afgelopen week een 18-jarige man uit Den Dolder en een 19-jarige Volendammer aangehouden. Zij worden ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor een inbraak in een woning aan de Achterhaven in Edam begin mei van dit jaar. Een deel van de buit, een kluis met inhoud, werd terug gevonden in een garagebox in Edam. Bij zijn aanhouding had de Volendammer goederen bij zich die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Naar de herkomst hiervan wordt nog onderzoek gedaan. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen zullen volgen.


19:30 20-JUN-04
LOC: ZAANDAM, BURCHT

Dronken man met mes aangehouden

Een 47-jarige man uit Zaandam werd door de politie aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man was dronken en vervelend op de Zaanse Cultuurmarkt en weigerde zich te verwijderen. Bij zijn aanhouding bedreigde hij de agenten. Bovendien bleek de man in zijn achterzak een mes te hebben, waarmee hij tenminste twee mensen zou hebben bedreigd, die daarvan inmiddels aangifte hebben gedaan. De verdachte werd ingesloten.


21:49 20-JUN-04
LOC: ZAANDAM, KALF

Man aangehouden wegens mishandeling

De politie heeft een 22-jarige man uit Zaandam aangehouden wegens mishandeling van een 31-jarige man, eveneens uit Zaandam. Het slachtoffer kwam op zijn fiets een groep van vier jonge mannen tegen, waarmee hij in het recente verleden een conflict heeft gehad. De mannen gingen hem achterna en bekogelden hun naar zijn tuin gevluchte slachtoffer met stenen. Bij een vluchtpoging werd de man tegen de grond gewerkt, waarna de vier mannen hem aan alle kanten tegen zijn lichaam schopten. Daarbij werd hij bedreigd met de dood. Toen de mannen in de gaten kregen, dat de politie was gebeld gingen zij er vandoor. Het groepje werd echter door een aanrijdende surveillance-eenheid ontdekt. Drie van hen wisten te vluchten, de vierde werd aangehouden, ingesloten en later in verzekering gesteld. Het slachtoffer liep pijn aan zijn hoofd en diverse kneuzingen over zijn hele lichaam op.
De politie heeft een onderzoek naar de identiteit van de andere verdachten ingesteld.


22:33 20-JUN-04
LOC: WESTZAAN, JJ ALLANSTRAAT

Dronken bestuurder ramt geparkeerde auto

Een 26-jarige automobilist uit Westzaan raakte de macht over zijn stuur kwijt en ramde een aan de linkerzijde van de weg geparkeerde auto. Deze schoot daarop door en kwam tegen een betonnen tuinpaal tot stilstand. De Westzaner werd wegens vermoedelijk inwendig letsel naar een ziekenhuis in Amsterdam gebracht. Omdat de man vermoedelijk teveel heeft gedronken werd er in het ziekenhuis van hem een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Beide voertuigen liepen forse schade op.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-210604

19/20-JUN-04
WESTZAAN, WESTZANERWEG

Hardrijders moeten rijbewijs inleveren

Op de Westzanerweg in Westzaan (80 km per uur) werden zaterdagavond twee rijbewijzen ingevorderd wegens hardrijden. De twee hardrijders, een 30-jarige Zaandammer en een 25-jarige man uit Vlaardingen, reden beide ruim 50 km per uur te hard Tijdens de gecombineerde snelheids-/alcoholcontrole werden in totaal elf hardrijders aan de kant gezet. In totaal 24 bestuurders werden gecontroleerd op het rijden onder invloed. Geen van allen had (teveel) gedronken. Op de Weer in Zaandam werd zaterdagmiddag ook een snelheidscontrole gehouden en werden vook nog ier hardrijders bekeurd. De snelste reed 75 km per uur. Verder werden zeven mensen zonder gordel en een bromfietser zonder helm bekeurd. Nog meer hardrijders waren zondagmiddag op Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam te vinden. Maar liefst 33 hardrijders konden een boete in ontvangst nemen. De hoogste snelheid bedroeg 94 km per uur waar 50 km per uur is toegestaan.


20-JUN-04
MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247

Rijbewijs kwijt

Een 19-jarige automobilist uit Amsterdam moest zondagmiddag zijn rijbewijs inleveren omdat hij gevaarlijk hard reed. Agenten in een onopvallende videoauto zagen de bestuurder over de Provincialeweg N247 in Middelie racen en zetten de achtervolging in. Er werd een snelheid gemeten van meer dan 140 km per uur op een weg waar 80 km per uur de limiet is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


19/20-JUN-04
ZAANSTAD, DIVERSE WEGEN

Vier rijbewijzen ingevorderd tijdens alcoholcontroles

Afgelopen zaterdag en zondag werden, verspreid over diverse wegen in Zaanstad, zeventien drankrijders aangehouden. Vier dronken automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren. In de nacht van zaterdag op zondag werden op meerdere plaatsen tegelijk op het rijden onder invloed gecontroleerd. In deze nacht werden ruim duizend blaastesten afgenomen. Veertien automobilisten en één bromfietser kregen een proces-verbaal. Voor vier drankrijders was het de tweede keer binnen één of enkele jaren dat zij werden aangehouden wegens het rijden onder invloed gehad. Een drietal bestuurders had meer dan tweeënhalf keer de limiet overschreden. De drie moesten dan ook hun rijbewijs inleveren. Het meest gedronken had een 49-jarige vrouw uit Zaandam. Zij had ruim drie keer zoveel drank op als toegestaan. De vrouw werd aangehouden op de Peperstraat waarin totaal vier drankrijders werden aangehouden. De overige drankrijders werden aangehouden op het Vlietsend in Krommenie, de Provincialeweg Zaandam-Castricum en de Aris van Broekweg, de Thorbeckeweg en de Heijermanstraat in Zaandam en de Overtoom in Westzaan.
Zondagavond werd een alcoholcontrole gehouden op de Vincent van Goghweg. Eén bestuurder, een 41-jarige vrouw uit Zaandam, had veel te veel gedronken (680 ug/l). Haar rijbewijs werd ingevorderd. De laatste drankrijder werd maandagochtend vroeg aangehouden op de Zuiddijk in Zaandam. De 45-jarige vrouw uit Amsterdam had anderhalf keer zoveel drank op als toegestaan.


19/20-JUN-04
PURMEREND, DIVERSE WEGEN

Vijf drankrijders in één nacht

In de nacht van zaterdag op zondag werd op diverse wegen in Purmerend een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 360 ademtesten afgenomen en vijf drankrijders aangehouden. Een 33-jarige man uit Almere bleek een maand geleden ook al te zijn aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij had bijna tweeëneenhalf keer zoveel drank op als toegestaan. De man werd aangehouden op de Laan der Continenten.


---- --