Ingezonden persbericht


ArialApple
introduceert Apple Remote Desktop 2

ArialMeer
dan 50 nieuwe functies voor Mac-beheerders

VerdanaBunnik, 21
juni 2004 - Apple kondigt vandaag Apple Remote Desktop 2 aan, de tweede generatie software voor mediabeheer, de distributie van software en helpdeskondersteuning. Naast aanzienlijke prestatieverbeteringen met betrekking tot beeldschermovername biedt Apple Remote Desktop 2 meer dan 50 nieuwe functies voor het centraal beheer van Mac OS X-systemen.

"Met Apple Remote Desktop 2 biedt Apple een krachtige reeks IT-beheertools, zoals de mogelijkheid om beeldschermen in real time over te nemen," aldus Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Product Marketing van Apple. "Apple Remote Desktop 2 is essentieel voor iedereen die een groep Macs beheert."

Met Apple Remote Desktop 2 kunnen uiteenlopende computerbeheertaken worden uitgevoerd, zoals de installatie van het besturingssysteem en software, het maken van hardware- en softwareoverzichten en het uitvoeren van commando's op een of meer externe Mac OS X-systemen in het netwerk. Dankzij tools voor de installatie van externe software kunnen IT-professionals direct of op een specifiek tijdstip of een specifieke datum een of meer softwarepakketten installeren. En via de uitgebreide hardware- en softwareoverzichten, die gebaseerd zijn op meer dan 200 systeeminformatiekenmerken, kunnen beheerders op de hoogte blijven van hun Mac OS X-systemen. De ingebouwde functie voor 'real-time screen sharing' biedt helpdeskprofessionals bovendien de mogelijkheid om on line assistentie te verlenen door de desktopcomputers, externe Macs of voor VNC (Virtual Network Computing) voorbereide computers, zoals Windows- en Linux-systemen, te observeren en aan te sturen.

Apple Remote Desktop 2 biedt verder:


* Takenlijsten, zodat de status van taken die momenteel worden uitgevoerd, taken in de wachtrij en voltooide taken in één oogopslag zichtbaar is. Taken kunnen worden bewaard en later worden gebruikt met nieuwe parameters.


* Externe shellscripts, zodat UNIX-scripts of UNIX-commando's eenvoudig gelijktijdig op meerdere Mac OS X-systemen kunnen worden uitgevoerd. Apple Remote Desktop 2 bevat nieuwe commandoregeltools voor het instellen van netwerk-, energiestand-, datum- en tijdvoorkeuren.


* Remote Control voor het uitvoeren van algemene Mac OS X-functies, zoals het openen van bestanden en programma's, het legen van de prullenmand, uitloggen en het gelijktijdig vergrendelen van het beeldscherm op meerdere Mac OS X-systemen.


* Network Scanners, zodat Mac OS X-systemen in het netwerk eenvoudig kunnen worden gedetecteerd. Beheerders kunnen snel zoeken naar computers die werken met Rendezvous door een reeks netwerkadressen op te geven of een lijst met systemen uit een tekstbestand te importeren.


* Offline Reporting, waarmee beheerders ook draagbare systemen in de hardware- en softwareoverzichten kunnen opnemen, zelfs als deze systemen niet op het netwerk zijn aangesloten.


* User Access Mode, waarmee beheerders een reeks Apple Remote Desktop-subtaken kunnen delegeren aan standaardgebruikers (geen beheerders).


* Remote Boot Disk Selection, waarmee beheerders de lokale opstartschijf kunnen instellen of een netwerkopstartschijf kunnen opgeven wanneer deze functie wordt gebruikt in combinatie met de ingebouwde NetBoot- en Network Install-functies van Mac OS X Server.

ArialPrijzen en
verkrijgbaarheidVerdana

Apple Remote Desktop is vanaf juli verkrijgbaar via de Apple Store (www.apple.com/nlstore) en bij erkende Apple resellers. Voor de versie voor 10 clients geldt een adviesprijs van 319 euro incl. BTW en voor de versie voor een onbeperkt aantal clients is de adviesprijs 529 euro incl. BTW. Voor prijzen voor het onderwijs verwijzen wij u graag naar de AppleStore voor het onderwijs.

Het beheer- en clientsysteem van Apple Remote Desktop is geschikt voor alle Macintosh computers met Mac OS X versie 10.2.8 of hoger met een PowerPC G3-, G4- of G5-processor en voor de Xserve en Xserve G5 met Mac OS X versie 10.2.8 of hoger. Een Ethernet- of
AirPort-netwerkverbinding is vereist.

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve software, hardware en internetproducten.

© 2004 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, Apple Remote Desktop, Rendezvous, Xserve en AirPort zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Jurriaan Trommels

PR Manager Nederland

Apple, Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik

Tel: +31 (0) 30 659 39 40

Fax: +31 (0) 30 659 38 50

Email: trommels.j@euro.apple.com

Aanmelden voor Apple eNews: http://www.apple.com/nl/enews

Web: http://www.apple.com/nl

================================