FNV BONDGENOTEN

FNV: CAO-overleg Transavia stukgelopen op parkeerkosten

FNV Bondgenoten: CAO-overleg Transavia stukgelopen op parkeerkosten

De CAO-onderhandelingen voor het grondpersoneel bij Transavia zijn stukgelopen op de parkeerkosten. Volgens Nevin Ozutok, bestuurder van FNV Bondgenoten, heeft Transavia het niet helemaal begrepen: 'voor Transavia betekent de nullijn dat ze echt geen cent meer kwijt willen zijn aan hun werknemers'.

Al enkele weken praten de bonden met Transavia over de nieuwe CAO. Vrijdag bleek dat Transavia op een voor de bonden essentieel punt niet wil bewegen. FNV Bondgenoten wil een parkeerkostenregeling waarbij de stijgende kosten niet enkel op het bordje van de werknemers terecht komen. Nevin Ozutok: 'De kosten voor parkeren op Schiphol zijn schrikbarend gestegen, je betaalt hier gewoon stadstarieven. Dat medewerkers ook een deel van deze kosten betalen vinden we prima. Maar de regeling zoals Transavia die voorstelt betekent echt een achteruitgang in inkomen voor de medewerkers'.

FNV Bondgenoten zal binnenkort zijn leden bij Transavia raadplegen over de ontstane situatie. Onder de CAO voor het grondpersoneel bij Transavia vallen 629 mensen.

Meer informatie:
Nevin Ozutok, bestuurder FNV Bondgenoten, 06- 20495419

21 jun 04 15:18