Politie Gelderland-Zuid

1. Gelderland-Zuid
2. Korpsstaf

Datum  Nijmegen, maandag 21 juni 2004[pic]maandag 21 juni 2004       
                                                                     
Van    Piet Versteegt, GSM-nummer 06.53715565 / afdeling Communicatie

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Aanhoudingen na mishandeling

Zondagavond rond 18.00 uur zijn zeven jonge mensen in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar aangehouden omdat zij even tevoren op de zomerkermis aan de Waalkade een 17-jarige jongen uit Voorst en een 17-jarig meisje uit Elst (Gld) lastiggevallen en vervolgens op het Kelfkensbos mishandeld hadden. De 17-jarige jongen verklaarde dat hij een hevige duw kreeg terwijl hij bij de botsautootjes had staan kijken. Omdat de 17-jarige jongen geen moeilijkheden wilde verliet hij samen met het meisje uit Elst en haar vriendin het kermisterrein maar werd nagezeten door een groep jongeren die hen vervolgens ter hoogte van het Kelfkensbos schopten en sloegen. Vervolgens zagen de 17-jarige jongen en het 17-jarige meisje kans om weg te komen en deden aangifte bij de politie. De politie ging er met de twee jongeren heen die aanwezen wie hen mishandeld hadden. Die jongeren werden vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is tegen hen proces-verbaal opgemaakt terzake van openlijke geweldpleging dan wel mishandeling.


Inbraak woning

Zondagavond is ingebroken in een woning aan 't Meertje door een raam open te breken. Uit de woning zijn twee mobiele telefoons, twee camera's, een portemonnee met wat geld gestolen. De 44-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.


Inbraak vanwege niet gesloten slaapkamerraam

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Roerstraat. De dieven ghebben vermoedelijk kunnen binnendringen door een niet afgesloten slaapkamerraam. Uit de woning is een DVD-speler, een videorecorder en zijn wat pakjes sigaretten gestolen. De 32-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.


District Tweestromenland
Maasbommel - gewonde bij ongeval

Zondagmiddag raakte een 16-jarige Drutense bromfietser gewond aan zijn been toen hij op de kruising van de Den Hoedweg met de Hoogstraat tegen een personenauto botste. De jongen kwam van de Hoogstraat en reed in de richting van de Bergsestraat. Hij verleende geen voorrang aan de voor hem van rechts komende automobilist. De jongen raakte gewond aan een been en is met de ambulance overgebracht naar het Canisius Wilhelminaziekenhuis in Nijmegen.


Dreumel - auto gestolen bij woninginbraak

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Waaldijk door een achterdeur open te breken. Bij de inbraak werden de sleutels van een grijze Mercedes-Benz met kenteken 22-NP-TP gevonden en de auto werd vervolgens ook gestolen. De bewoner zal nog aangifte doen.


Winssen - vrouw in brand

Zondagavond rond 23.45 uur werd aan de politie gemeld dat er ruzie zou zijn in een woning aan de Alex Willemsstraat waarbij gewonden waren gevallen. Toen de politie daar kwam troffen zij een 20-jarige man uit Nijmegen aan bij een - naar naderhand bleek - 21-jarige Nijmeegse vrouw die op straat lag. Zij was gewond aan haar handen. Haar werd medische hulp verleend. Voorts bleek dat de 36-jarige bewoonster in de woning lag. Zij had brandwonden aan haar bovenlichaam. Zij werd per ambulance overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. De 21-jarige Nijmeegse werd per ambulance overgebracht naar het Canisius Wilhelminaziekenhuis in Nijmegen. Volgens eerste lezing zou de 36-jarige vrouw zichzelf met benzine overgoten hebben waarna zij bij het aansteken van een sigaret door de 21-jarige Nijmeegse in brand geraakt zou zijn. De 21-jarige vrouw en de 20-jarige man, beiden uit Nijmegen zijn door de politie aangehouden. Er wordt nog een nader onderzoek ingesteld naar de toedracht van het incident.


District De Waarden
Hedel - inbraak woning

In de nacht van zondag op maansdag is ingebroken in een woning aan de Prins Willem Alexanderstraat door een raam open te breken. De dieven vonden in de woning de sleutels van de auto van de bewoner. Die auto, een zwarte Alfa-Romeo met kenteken 52-LX-HH, stond aan de overkant van de straat geparkeerd en is gestolen. De 44-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.


Haaften - Truck gestolen

In de nacht van zaterdag op zondag is van de Waalbandijk een witte DAF-truck met kenteken BF-TR-55 gestolen. De dieven koppelden de de truck los van de oplegger die zij achterlieten.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --