Ingezonden persbericht


Persbericht

Gasunie kiest Mediasurface voor beheer content en websites

Hilversum, 21 juni 2004 Gasunie heeft besloten haar internetsites met behulp van het Mediasurface content management systeem te gaan beheren. Het doel hiervan is om het beheer van de content en dat van de websites als geheel te vergemakkelijken. Gasunie maakt al verscheidene jaren gebruik van Mediasurface voor methaNet, het intranet waarop circa 1450 medewerkers zijn aangesloten.

Gasunie zal de websites www.gasunie.nl (portal), www.gastransportservices.nl, www.gasunieresearch.nl, www.gasunievacatures.nl en www.gasunieengineering.nl gaan beheren met het content management systeem van Mediasurface. De sites zullen de informatie van de onderneming zowel in het Nederlands als in het Engels aanbieden. Al de sites worden beheerd vanuit een gemeenschappelijke structuur, waardoor de verschillende redacties eenvoudig de content kunnen delen. Bovendien zal een koppeling worden gerealiseerd met het methaNet waardoor de beheerders van methaNet daarvoor aangemerkte content aan de internetsites ter publicatie kunnen aanbieden.

De selectie voor het content management systeem heeft geruime tijd in beslag genomen en is nauw afgewogen in het licht van de interne Microsoft-strategie die het bedrijf voert. Uiteindelijk is gekozen voor het content management systeem van Mediasurface gezien de positieve ervaringen met methaNet.

Jan Eissens, medewerker ICT Ontwikkeling & Beheer van de Stafafdeling Communicatie: We hebben sinds 2001 ervaring opgedaan met het content management systeem van Mediasurface voor ons methaNet. Het is de afgelopen jaren een onmisbaar onderdeel van onze organisatie en interne bedrijfsvoering geworden. Zonder Mediasurface hadden we dat nooit op deze manier kunnen realiseren. Deze positieve ervaringen, de eenvoudige uitwisselingsmogelijkheden tussen de diverse sites, de onderhoudbaarheid en de goede relatie met Mediasurface zijn doorslaggevend geweest bij onze beslissing om ook onze externe sites met Mediasurface te gaan beheren.

De sites worden technisch beheerd door de eigen IT-afdeling van Gasunie. Het functioneel beheer wordt door de stafafdeling Communicatie verzorgd. Het inhoudelijke beheer van de sites wordt hoofdzakelijk door de diverse afdelingen van Gasunie zelf verzorgd. PinkRoccade verzorgt de implementatie van de sites die naar verwachting medio juni gereed zullen zijn. Het systeem zal draaien op een gescheiden staging server en live server op het Windows 2000 platform en gaat gebruikmaken van Mediasurface v4.7.

Arjen van den Akker, Marketing Manager bij Mediasurface Benelux: "We zijn verheugd dat we onze uitstekende relatie met Gasunie verder kunnen uitbouwen. Het toont aan dat we klanten daadwerkelijk kunnen helpen om hun bedrijfsprocessen te stroomlijnen en een effectieve communicatie naar alle betrokkenen te realiseren."

###

Over Gasunie

De N.V. Nederlandse Gasunie verzorgt het transport en de in- en verkoop van aardgas. De onderneming is organisatorisch gesplitst in een handels- en een transportbedrijf. Het transportbedrijf, opererend onder de naam Gastransport Services, beheert het gastransportnet in Nederland waarbij bijzondere aandacht wordt besteed aan veiligheid, milieu en energiebesparing. Het verkoopt op commercieel verantwoorde wijze gastransport en aanverwante diensten zoals kwaliteitsconversie en flexibiliteit. Daarnaast biedt het transportbedrijf, zowel in het binnenland als in het buitenland, zijn know how en expertise op het gebied van research, engineering en consultancy aan.

Het handelsbedrijf, Gasunie Trade & Supply, is verantwoordelijk voor de in- en verkoop van aardgas in Nederland en daarbuiten. Zij beschikt over een sterke, gedifferentieerde voorraadpositie en kan mede daardoor bogen op een reputatie van bewezen betrouwbaarheid. De onderneming is één van de grootste aanbieders van diensten die verbonden zijn aan de levering van aardgas, zoals capaciteit en back-up, en besteedt net als Gastransport Services bijzondere aandacht aan veiligheid, milieu en duurzaamheid. Voor meer informatie zie: www.nvnederlandsegasunie.nl.

Over Mediasurface

Mediasurface is leverancier van Enterprise Content Management software. Mediasurface biedt een innovatief product met lage beheerkosten. Mediasurface richt zich op de combinatie van betrouwbare en schaalbare content management software met een uiterst gebruiksvriendelijke voorkant voor alle typen eindgebruikers. Daardoor wordt de Mediasurface software bij talloze klanten naar volle tevredenheid ingezet voor zeer uiteenlopende intranet-, extranet- en internettoepassingen.

Mediasurface heeft haar hoofdkantoor in Engeland en is actief in Europa en de Verenigde Staten. In Nederland heeft Mediasurface een kantoor in Hilversum. Klanten van Mediasurface in de Benelux zijn onder andere AEGON, AZG, SSA (Baan), Claritas, Consumentenbond, Eneco, Gasunie, GTI, Holland Casino, Inspectie van het Onderwijs, Kluwer Academic Publishers, LUMC, NATO, Toerisme Vlaanderen, Triodos Bank, VGZ-IZA en Wereldomroep.

Meer informatie is te vinden op http://www.mediasurface.nl

Neem voor meer informatie contact op met:

Mediasurface B.V.

Arjen van den Akker

Tel. 035 6257890

GSM 0651 604191

arjen.van.den.akker@mediasurface.com

N.V. Nederlandse Gasunie

Jan Eissens

Tel. 050 521 3475

j.a.eissens@gasunie.nl

Potters PR

Monique Potters

Tel. 0345 501595

GSM 0628 889632

monique@potterspr.nl