Regering.nl

21 jun 2004

25 MILJOEN EURO VOOR 23 GROTE INNOVATIEPROJECTEN

Het ministerie van Economische Zaken keert 25 miljoen euro subsidie uit aan 23 projecten die in de eerste ronde hebben ingeschreven voor de Innovatiesubsidie Samenwerkingsprojecten.

De innovatiesubsidie is bedoeld om de samenwerking tussen het bedrijfsleven en kennisinstellingen te verbeteren. Bij achttien van de toegewezen subsidies is er sprake van een samenwerking tussen bedrijven en universiteiten of technologische instituten. Bij de overige vijf projecten gaat het om een strategische samenwerking tussen bedrijven.

In totaal vergen de 23 projecten een investering van 70 miljoen euro. Bij succes kunnen ze resulteren in een jaarlijkse omzet tussen 600 miljoen en 1 miljard euro.

De subsidieaanvragen worden behandeld door het agentschap SenterNovem van het ministerie van Economische Zaken. Volgens SenterNovem kwamen de meeste subsidieaanvragen uit de (hightech) maakindustrie en de life sciences. Het aantal aanvragen uit de ICT-sector bleef achter bij de verwachting.

Jaarverslag
Uit het jaarverslag van SenterNovem blijkt dat de combinatie van specifieke subsidie-instrumenten en fiscale regelingen in driekwart van de risicovolle onderzoeksprojecten succesvol is. In 2003 voerden 14.000 bedrijven met de steun van Senter een innovatief project uit.

In totaal keerde het agentschap in 2003 1,2 miljard euro uit aan bedrijven en kennisinstellingen. Daarbij ging het om projecten op het terrein van export, innovatie, milieu en energie. Tweederde van dit bedrag ging naar bedrijven in het MKB.

Bron:



Zie het origineel

- Persbericht Samenwerkingssubsidies

- Persbericht Jaarverslag


© 2002-2003 Rijksvoorlichtingsdienst