VERENIGING VNO-NCW

VNO-NCW betreurt uitkomst referendum FNV

Den Haag, 21 juni 2004 - VNO-NCW betreurt het dat de leden van de FNV het compromisvoorstel van werkgevers en kabinet over het prepensioen hebben afgewezen. De vakbonden blokkeren hiermee een oplossing voor een belangrijk vraagstuk, dat de komende jaren meer en meer zal gaan knellen. Immers, om de gevolgen van de vergrijzing op te vangen zullen we met z'n allen langer moeten gaan werken. In die discussie dreigt de vakbeweging nu buitenspel te komen staan.

De noodzaak van opschuiven van de pensioenleeftijd naar 65 jaar staat voor VNO-NCW buiten kijf. Naast de vergrijzing maken ook de wereldwijde economische ontwikkelingen deze - en vele andere maatregelen - noodzakelijk. Het is 'veranderen of verarmen'.

VNO-NCW steunt de hervormingsagenda van het kabinet, maar de geeft er nog steeds de voorkeur aan om het met de vakbonden eens te worden over timing en maatvoering van de noodzakelijke veranderingen. De economie, het bedrijfsleven staat er slecht voor. Aan chaos heeft niemand iets. De economie moet absolute voorrang krijgen, in ieders belang. Economische groei levert miljarden aan belastinginkomsten op en honderdduizenden banen. Welvaart en werk, daar gaat het om.

Het Voorjaarsoverleg werd een dieptepunt, door een zure sfeer en verharding van standpunten. VNO-NCW stelt een korte 'time-out' voor. Na de zomer moeten we bezien of er alsnog een mogelijkheid is om met de vakbeweging zaken te doen.


---

Meer informatie van VNO-NCW is te vinden op: www.vno-ncw.nl

De afdeling Media & Parlement is tijdens kantooruren te bereiken op
070-3490167 of anders via Roelf van der Kooij 06 512 845 88

21 jun 04 16:13