Regionale persberichten

's-Hertogenbosch 21-06-2004 - .

ONDERZOEK HANDEL IN VERDOVENDE MIDDELEN

Drunen, Waalwijk en s-Hertogenbosch Afgelopen weekend zijn vijf personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen. Hiervan zitten vier personen in voorlopige hechtenis. De politie heeft in Drunen, Waalwijk en s-Hertogenbosch doorzoekingen gehouden in vier woningen.

Vrijdag 18 juni zijn de twee hoofdverdachten (beiden 21-jaar en uit Drunen) aangehouden en een 22-jarige man uit Elshout. De laatste is na verhoor heengezonden. De woningen van beide hoofdverdachten zijn doorzocht, daarbij zijn een tiental zakjes cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. Ook zijn twee autos, een motor en een geldbedrag van 3350,-- Euro in beslag genomen. De twee hoofdverdachten worden vandaag voorgeleid.

Op 20 juni zijn bij een doorzoeking in een woning in Waalwijk een 25-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Waalwijk aangehouden. In de woning trof de politie bij een van de verdachte drie zakje met harddrugs aan. Dezelfde dag zijn in een woning in s-Hertogenbosch tientallen grammen harddrugs gevonden.

In april 2004 is de politie het onderzoek begonnen naar handel in verdovende middelen. Deze harddrugs werden hoofdzakelijk verhandeld aan personen uit Drunen en gemeente Waalwijk. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen. Het onderzoek wordt voortgezet.

HUISELIJK GEWELD

s-Hertogenbosch - Zondagavond is een 36-jarige man in zijn woning aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vrouw. Na een onenigheid, sloeg man zijn vrouw tweemaal in het gezicht. De man is aangehouden en ingesloten.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Zondagavond is een 44-jarige Bosschenaar uit op De Parade in zijn woonplaats aangehouden. De man wordt verdacht van het mishandelen van een horecamedewerker. De verdachte gedroeg zich lastig in een horecagelegenheid aan de Parade. Toen de medewerker de man probeerde te kalmeren, sloeg de verdachte de medewerker in het gezicht. De verdachte is door een portier naar buitengezet. Buiten bleef de verdachte lastig. Hij stond voor de deur van de horecagelegenheid te dreigen met een ijzeren voorwerp, vermoedelijk een bandenwipper. De politie heeft de verdachte aangehouden en ingesloten. De horecamedewerker is ter controle naar het ziekenhuis gegaan. Hij bleek een ontwrichte kaak te hebben.

VLINDERMES

s-Hertogenbosch maandagmiddag is een 36-jarige man uit Helmond aangehouden bij de ingang van het Paleis van Justitie aan de Leeghwaterlaan in s-Hertogenbosch Bij de ingangscontrole bleek dat de man in bezit was van een verboden wapen: een vlindermes. Het vlindermes is in beslag genomen en de man is ingesloten voor verhoor.

Wildplasser aangehouden

SCHIJNDEL - De politie heeft zondagavond een 33-jarige wildplasser uit Schijndel aangehouden op de Diepenbrockstraat in zijn woonplaats. De man weigerde elke medewerking en werd daarom overgebracht naar het bureau. Hij werd bekeurd vanwege wildplassen en niet voldoen aan een vordering. De man is daarna heengezonden.

Te diep in het glaasje gekeken

SINT-OEDENRODE Op zondagavond heeft de politie een 70-jarige inwoner van Schijndel op de Kasteellaan in Sint-Oedenrode aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De man keerde huiswaarts met een bekeuring en een rijverbod van 1 uur.


----

BOXTEL Maandagochtend heeft de politie een 27-jarige man uit Boxtel aangehouden op de Hoogheem in Boxtel. De man had zo veel gedronken dat hij een rijverbod kreeg opgelegd van 11 uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Bedreiging

SCHIJNDEL Rond middernacht heeft de politie een 21-jarige inwoner van Schijndel aangehouden op de Hoofdstraat in zijn woonplaats. De man had kort daarvoor een medewerker van een horecagelegenheid bedreigd met de dood, en verzette zich hevig tegen de aanhouding. Hij is ingesloten.

Geweld met letsel zonder aanleiding

VUGHT Net na middernacht is een 17-jarige man uit Vught op de Michiel de Ruijterweg in zijn woonplaats zonder aanleiding gewelddadig benaderd. De man liep op straat samen met zijn vriendin (leeftijd en woonplaats onbekend) toen een op hen toelopende man hen discriminerende opmerkingen naar het hoofd slingerde. Toen de inwoner van Vught vroeg naar wat de man zei, herhaalde hij zijn woorden en belaagde de vriendin. Zij kreeg enkele slagen in het gezicht en werd tegen de achterzijde van een geparkeerde auto geduwd. Hierdoor sneuvelde de ruit van de auto. Toen de man daarop zijn GSM wilde gebruiken om voor hulp bellen, sloeg de verdachte de telefoon uit zijn hand, en gaf hij de man een klap in zijn gezicht. Zowel man als vrouw zijn hun GSM bij deze schermutseling kwijtgeraakt. De man heeft in verband met zijn letsel medische hulp gezocht. De politie onderzoekt de zaak.

TWEE AANHOUDINGEN BIJ VECHTPARTIJ

Uden - Zondagavond zijn een 23-jarige man en een 24-jarige man, beiden afkomstig uit Uden, aangehouden op het Mondriaanplein in hun woonplaats, op verdenking van betrokkenheid bij een vechtpartij. De mannen raakten slaags met elkaar, de toedracht is niet bekend. De twee verdachten zijn ingesloten. Bij de vechtpartij waren naast de twee verdachten, meerdere mensen betrokken. De politie heeft de zaak in onderzoek.

VERMISTE VROUW TERECHT

Veghel Sinds zondagavond is Jeanette Couwenberg weer thuis. De vrouw was sinds 7 juni vermist. De vrouw was naar het buitenland gereisd en daarna naar kennissen in Nederland. Haar familie heeft haar zondagavond naar huis gebracht.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

In de nacht van zondag op maandag is een 23-jarige automobilist uit Uden aangehouden op de Scherpenhoek in zijn woonplaats voor rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek dat de man veel te veel had gedronken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

TE VEEL GEDRONKEN

Oss In de nacht van zondag op maandag is een 31-jarige automobilist uit Heesch aangehouden op de Carmelietstraat in Heesch. De man had te veel gedronken. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

AUTO WEGGENOMEN BIJ WONINGINBRAAK

Langenboom De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een woninginbraak aan de Esdoornlaan in Langenboom in de nacht van zondag op maandag. De onbekende daders zijn door inklimming in de woning gekomen. Bij deze woninginbraak zijn autosleutels weggenomen, waardoor ook een auto meegenomen kon worden. Verder zijn onder andere een mobiele telefoon en sleutels meegenomen. Dezelfde nacht is de gestolen auto aangetroffen in een sloot op Den Hoek in Sint Anthonis.

GEWAPENDE OVERVAL

Cuijk - Zondagavond rond 22.30 uur heeft een onbekende man gepoogd een snackbar aan de Maasburg in Cuijk te overvallen. De man kwam binnen en eiste geld van een medewerkster. Hij dreigde daarbij met een steekvoorwerp. Uiteindelijk staakte de man zijn poging geld te krijgen en hij is daarna de zaak uitgelopen. Buiten stapte hij in een auto en reed weg. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar deze overval. De politie roept getuigen, die iets gezien of gehoord hebben, op zich te melden. In het bijzonder is de politie op zoek naar getuigen die de dader in de auto hebben zien stappen. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Cuijk via (0900-8844, lokaal tarief).