Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, maandag 21 juni

Alkmaar 21-06-2004 - 17.00 uur

Motorscooter gestolen

Limmen, 20 juni 2004

Vanuit de garage van een woning aan de Zuidkerkenlaan is tussen vrijdag 18 juni en vanmiddag 14.00 uur een motorscooter weggenomen. De dader kon via een raampje de afgesloten garage binnenkomen en zo met de scooter naar buiten rijden. Het gaat om een Gilera, het type is Runner 180. Het voertuig is voorzien van het kenteken MD-SN-67.

Doorgereden na aanrijding

Alkmaar, 20 juni 2004

Op de Randersdijk, op het deel dat ligt tussen de Eilandswal en de Frieseweg, is een automobilist doorgereden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt met een bromfietser. De aanrijding vond plaats omstreeks 18.50 uur. De bestuurder van de auto haalde de 17-jarige bromfietser, afkomstig uit Alkmaar, rechts in en raakte daarbij de bromfiets. De jongeman kwam ten val, waarbij zijn bromfiets aan de voorzijde beschadigde. Getuigen konden het kenteken van de doorrijdende auto noteren. De bestuurder moet nog worden gehoord.

Verkeerscontrole, rijbewijs ingevorderd

Noord-Kennemerland, 20 juni 2004

In het district Noord-Kennemerland is van 15.00 tot 22.00 uur met een onopvallende motorfiets een verkeerscontrole gehouden, speciaal gericht op het gedrag van de verkeersdeelnemers. Hierbij werden de volgende feiten waargenomen. Een keer werd het rode verkeerslicht genegeerd, zeven bestuurders droegen geen gordel, een bromfietser droeg geen helm en in vier gevallen hield men zich niet aan de maximum snelheid. Een van de snelheidsovertreders overtrad de snelheid zelfs met 51 km/u, reden om het rijbewijs in te vorderen. Verder kreeg een automobilist een bekeuring omdat hij niet handsfree telefoneerde.

Waarschuwing gevaarlijk terrein met drijfzand

Heerhugowaard, maandag 21 juni 2004

In de afgelopen weken is het al meerdere malen voorgekomen dat er kinderen aanwezig waren op bouwterreinen waar zij niet mochten komen. De politie wil inwoners van Heerhugowaard waarschuwen omdat dit zeer gevaarlijk verboden terrein betreft met drijfzand. Doordat er grond wordt verplaatst en er werkzaamheden worden verricht met betrekking tot de waterhuishouding, kunnen er zich gevaarlijke situaties voordoen.

In Heerhugowaard wordt er onder meer op Beveland en in het nieuwe recreatiegebied langs de Westerweg druk gewerkt. Op beide locaties hebben zich al gevaarlijke situaties voorgedaan die gelukkig goed afliepen. Kinderen die aan het spelen waren zakten weg in de modderachtige grond. Zij konden op eigen kracht niet meer wegkomen en moesten door toevallige passanten uit hun netelige situatie worden gered. In de volksmond wordt dit drijfzand genoemd. Kinderen zien het gevaar niet altijd. Bouwterreinen worden mede om die reden afgezet met hekken en zijn verboden terrein voor onbevoegden.

Van mobiele telefoon beroofd

Heerhugowaard, 21 juni 2004
Vandaag deed een 34-jarige vrouw uit Heerhugowaard aangifte van het feit dat zij op zaterdag 19 juni van haar mobiele telefoon is beroofd. Dat vond omstreeks 10.00 uur plaats op de Amstel. Zij liep daar op dat tijdstip met haar telefoontoestel in haar hand, toen er een bromfietser aan kwam rijden. Toen die naast haar reed, pakte de bestuurder het toestel uit haar handen en ging er mee vandoor. De vrouw raakte uit balans en viel op de grond. Zij bezeerde daarbij haar schouder.