Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


21 juni 2004


Snorfietsster ziet auto niet


Een 17-jarige bestuurster van een snorfiets zag zondagmiddag op de Kooikersdreef een 55-jarige automobilist uit Apeldoorn over het hoofd. Het meisje verliet rond 13.30 uur een hofje aan de Kooikersdreef en verleende hierbij geen voorrang aan haar plaatsgenoot. Een lichte aanrijding was het gevolg. De snorfietsster klaagde over spierpijn en werd voor controle naar het Lukasziekenhuis vervoerd. Zowel de auto als de snorfiets liepen lichte schade op.


Automobilist bedreigd


Een 30-jarige automobilist uit Apeldoorn is zondagmiddag op de Laan van Kuipershof door een nog onbekende automobilist bedreigd. De Apeldoorner reed rond 14.15 uur in de richting van de Laan van Maten toen de onbekende automobilist vlak achter hem ging rijden. De Apeldoorner gaf een waarschuwing door even zijn remlichten te gebruiken. Dit viel blijkbaar niet in goede aarde want bij het verkeerslicht kwam de onbekende bestuurder uit de auto en begon de Apeldoorner uit te schelden en te bedreigen. Vervolgens schopte en sloeg hij op de auto. Toen de 30-jarige man zijn mobiele telefoon pakte reed de verdachte automobilist weg. De politie stelt een onderzoek in.


Schuurtje brandt geheel uit


Een schuur bij een woning aan de Lage Bergweg in Beekbergen is zondagmiddag geheel uitgebrand. De brandweer kreeg rond 12.40 uur melding dat de schuur in brand stond. De brandweer van Loenen was snel ter plaatse en bluste de brand. Het schuurtje brandde geheel uit. De inboedel bestond onder meer uit gereedschap en vloerbedekking. De oorzaak is vermoedelijk kortsluiting.


Politie pakt drankrijder

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Röntgenstraat een 35-jarige Apeldoornse automobilist aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie zag dat de man maandagmorgen vroeg rond 03.00 uur met hoge snelheid en slingerend over de Vosselmanstraat reed. Hij reed hierbij bijna tegen een verkeersheuvel aan. Controle wees uit dat de man gedronken had en op het bureau blies hij een alcoholpromillage van 2,52. De politie nam zijn rijbewijs in. De Apeldoorner moest ook nog een openstaande boete van 346 euro betalen. Dit deed hij ter plaatse.


Einde berichten



---- --