LIJST PIM FORTUYN

PERSBERICHT

Den Haag, 21 juni 2004

LPF opgelucht over CDA-standpunt filebestrijding

De LPF is opgelucht dat het CDA wil doorgaan met de aanpak van de verkeersproblematiek, zoals was afgesproken in het Strategisch Akkoord van juli 2002. Verkeerswoordvoerder Max Hermans: 'Balkenende I had afgesproken om te stoppen met het autootje pesten, om de knelpunten in het wegennet aan te pakken en om te zorgen voor verbetering van het openbaar vervoer'.

Hermans vervolgt: 'De nieuwe coalitie met D66 haalde oude stokpaardjes als het rekeningrijden weer van stal. Dat lijkt nu van de baan. Het is absoluut noodzakelijk te investeren in het wegennet. Het argument dat nieuwe wegen nieuwe mobiliteit aanwakkeren, komt uit de oude politiek. Je gaat niet voor je lol in de spits rijden. Dat eist je werkgever en vergeet niet dat werkende ouders ook de kinderen naar crèche of school moeten brengen. De oplossing daarvoor moet worden gezocht in flexibele arbeidstijden en ICT-toepassingen (thuiswerken, flexplekken e.d.) en niet door het straffen van de automobilist.
Voorts is het dringend nodig dat de betrouwbaarheid én de veiligheid van de spoorwegen verder worden verbeterd, zodat er een alternatief ontstaat voor de auto. Dat is mogelijk door geld, dat is gereserveerd voor megaprojecten als de Zuiderzeelijn, over te hevelen naar onderhoud en verbetering van het basisnet'.