Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


21 juni 2004


Wezep - inbraak bedrijf.

Op maandag (21-06) werd er rond 03.00 uur ingebroken bij een bedrijf aan de Rondweg.
De toegang werd verschaft door het vernielen van een ruitje in de roldeur, waarna de roldeur kon worden geopend. Ontvreemd werd een motorscooter, merk Gilera Runner, kleuren zwart en rood, met het kenteken MH-DR-87. De politie is een onderzoek gestart.


Nunspeet - inbraak bedrijf.

Op zondag (20-06) werd er in de avonduren ingebroken in een bedrijf aan de Elspeterweg. De toegang werd verschaft door het vernielen van twee ruiten. Ontvreemd werden 3 flatscreens. Op maandag (21-06) werden er rond 02.00 uur, bij genoemd bedrijf twee mannen gesignaleerd die zich op verdachte wijze gedroegen. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Epe - omstanders verlenen eerste hulp.

Op zondag (20-06), rond 08.00 uur, raakte een 91-jarige fietser uit Epe onwel op de Hoofdstraat. Door onbekende oorzaak viel de man met de fiets en liep daardoor een flinke hoofdwond op. Door twee omstanders werd eerste hulp verleend. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis de Weezenlanden te Zwolle.


Elburg - diefstal caravan.

Op zondag (21-06) werd er om 03.15 uur een caravan ontvreemd aan de Hellenbeekstraat.
Het betreft een 1-assige caravan van het merk Hobby, type 440 SB de Luxe Apfel, kenteken
WT-55-ZK. De caravan werd gekoppeld aan een auto en meegenomen.


Ermelo - politie assisteert bij bevalling koe.
Op zondag (20-06) komt rond 16.30 uur een melding dat er in een weiland aan de Staverdenseweg een koe aan het kalven is. Aangezien de bevalling niet voorspoedig
verliep, ging de politie snel terplaatse met een stuk touw en een stukje hout.
Door een goede samenwerking van politie (twee collega's uit resp. Ermelo en Putten), dierenarts en eigenaar, werd er een gezond stierkalf geboren.
Voor de omstanders was dit een bijzonder tafereel en ze waren zeer verbaasd over de deskundigheid van de politie in deze.


Harderwijk - aanrijding twee personenauto's.

Op zondag (20-06), rond 16.45 uur, reed op Leuvenumseweg een 37-jarige automobilist uit Apeldoorn op de auto van zijn voorganger, een 24-jarige man uit Epe. Laatstgenoemde automobilist moest remmen en de andere automobilist lukte het niet om zijn voertuig tijdig
tot stilstand te brengen. Beide personenauto's raakten beschadigd.
Na de aanrijding ontstond er een woordenwisseling en werd er wederzijds een tik uitgedeeld.
Eén inzittende werd door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis ivm mogelijk letsel, maar werd na onderzoek heengezonden.



---- --