European Commission

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE

Brussel, 18 juni 2004
(OR. en)

D/04/4
10679/04
ADD 1

CONCL 2

ADDENDUM DE EUROPESE RAAD VAN BRUSSEL
17 en 18 JUNI 2004

- CONCLUSIES VAN HET VOORZITTERSCHAP

Hierbij gaat voor de delegaties het addendum bij de conclusies van het Voorzitterschap van de Europese Raad van Brussel (17 en 18 juni 2004).

BIJDRAGE AAN DE CONCLUSIES VAN DE EUROPESE RAAD

De Intergouvernementele Conferentie, op het niveau van de staatshoofden en regeringsleiders bijeen, heeft een akkoord bereikt over het ontwerp-verdrag tot vaststelling van een grondwet voor Europa op basis van de teksten in de documenten CIG81/04 en CIG84/04. Na de afrondende juridische bijwerkingen en harmonisatie van de teksten zal het Verdrag vr eind 2004 worden ondertekend.

De Europese Raad is verheugd over de succesvolle afsluiting van de Intergouvernementele Conferentie. Het verdrag tot vaststelling van een grondwet voor Europa is een historische stap in het proces van integratie en samenwerking in Europa. De grondwet schept, op basis van het werk van de Conventie, een doelmatig, democratisch en transparant kader voor de toekomstige ontwikkeling van de Unie. Hij voltooit het proces dat is begonnen toen bij het Verdrag van Rome de hoofdlijnen voor de Europese integratie werden uitgezet. Evenals het Verdrag van Rome zal de grondwet lange tijd dienen als fundament voor een Unie ten dienste van haar burgers.


---