2e persbericht van maandag 21 juni

Eindhoven 21-06-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie bekijkt mogelijkheden onderzoek

De politie en justitie bekijken of er met de verdwijning van Libaan Ali strafbare feiten zijn gepleegd. Naar aanleiding van die uitslag zullen al of niet pogingen ondernomen worden Libaan terug te halen naar Nederland. Vooralsnog is daarover geen duidelijkheid. Het is in ieder geval niet de bedoeling dat politiemensen naar Somalië gaan. Er zijn geen diplomatieke betrekkingen met Somalië.

Eindhoven: Verdachten vechtpartij voetbalinterland aangehouden

Maandagmorgen zijn een 22-jarige man uit Tilburg, een 19-jarige man uit Veldhoven en een 19-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat zij deelgenomen hebben aan een vechtpartij op het Stratumseind. Op 29 april was in Eindhoven de voetbaloefeninterland Nederland België. Voor de wedstrijd ontstond op het Stratumseind een vechtpartij tussen verschillende voetbalsupporters. Uit het onderzoek dat na de wedstrijd is ingesteld kwamen de vandaag aangehouden verdachten naar voren. Zij zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek gaat verder en er worden nog meer aanhoudingen verwacht.

Eindhoven: Snelheidscontrole

Op de Genovevalaan zijn maandag tussen 10.30 en 13.10 uur 990 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 99 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 82 km/u.

Helmond: Vrouw doet valse aangifte van verkrachting

Een 43-jarige Helmondse vrouw heeft afgelopen zaterdag aangifte gedaan van verkrachting. Zij zou vrijdagavond in haar woning verkracht zijn door een kennis. De verdachte, een 41-jarige Helmonder, werd zaterdag aangehouden. Na onderzoek blijkt dat er van verkrachting geen sprake is. De vrouw wordt vervolgd voor het doen van valse aangifte. De verdachte is vrijgelaten.

Helmond: Snelheidscontroles

* Maandag tussen 11.50 en 13.15 uur is op de Houtsestraat een snelheidscontrole gehouden. Van de 403 passanten reden er 67 te hard. De hoogste snelheid was 82 km/u.

* Op de Brandevoortse Dreef is tussen 14.05 en 15.30 uur gecontroleerd. Hier kwamen 451 bestuurders voorbij het controlepunt gereden en 93 deden dat te snel. De snelste reed 82 km/u.

Op beide wegen geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Oirschot: Vogels gestolen

Vanuit een volière achter een woning aan De Baljuw zijn in de nacht van zondag op maandag 58 vogels gestolen. Het gaas is vernield en de deur van de binnenkooi opengebroken. De weggenomen vogels zijn kanaries, rijstvogels en zebravinken.

Asten: Auto gestolen

Vanaf de Rozenstraat is in de nacht van zondag op maandag een zwarte Mercedes E420 met het kenteken NX-PN-45 gestolen.

Mierlo: Aanhouding voor doorrijden na dodelijk verkeersongeval

Na een onderzoek heeft de politie maandagochtend een 39-jarige Nederlander, die in het Belgische Neerpelt woont, aangehouden. De man wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval op 29 mei jl. op de kruising Geldropseweg Oudvensestraat. Een 22-jarige Mierlonaar raakte bij dit ongeval zwaar gewond. De bestuurder van de auto, die het verkeersongeval veroorzaakte, en de inzittenden zijn destijds gevlucht (zie 1e persbericht van 29 mei 2004). De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Gemert: Motoren van rolluiken en TL-lampen gestolen

Vanaf een bouwterrein aan de Raam zijn afgelopen weekend twee motoren van rolluiken gestolen. Tevens werden uit een loods 23 TL-lampen en elektriciteitskabel gestolen. De dader kwam op het terrein door het bouwhek open te breken.

Valkenswaard: Vrouw aangerand

Een 20-jarige Valkenswaardse vrouw is zondagmorgen rond 1.00 uur aangerand en mogelijk verkracht door drie mannen. Dat gebeurde bij het bejaardenhuis aan de Antwerpsebaan. De vrouw liep daar met haar bromfiets en werd door de mannen tegen de grond gewerkt. De vrouw kon na enige tijd een van de mannen met een hard voorwerp in het gezicht slaan. Daarna verdwenen de mannen. Er is een summier signalement. Het gaat om twee mannen van rond de 30 jaar en een oudere man. Zij hebben een getinte huid en spraken zowel Nederlands als een buitenlandse taal. Een van de mannen is gewond geraakt aan het gezicht. Getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie Valkenswaard Waalre, 0900 8844.