(T.A.V.: redactie)

Titel: Vastgoedfonds MERE koopt eerste kantoorpanden aan

MIDDLE EUROPE INVESTMENTS
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 21-06-2004 18:00

Vastgoedfonds Middle Europe Real Estate N.V. koopt eerste kantoorpanden aan

MEI koopt J&T uit

Middle Europe Real Estate N.V. (MERE) maakt bekend over te zijn gegaan tot de aankoop van de eerste twee beleggingsobjecten: twee kantoorpanden in de Tsjechische hoofdstad Praag.
Het eerste kantoorpand is gevestigd aan Palmovka in het zich snelontwikkelende district Praag 8 ten noordoosten van het stadscentrum. Palmovka ligt vlakbij de hoofdweg Sovolovská, die het stadscentrum verbindt met de snelweg D8. Het pand heeft een oppervlakte 2.160 m2, is representatief en beschikt over A-klasse faciliteiten. Er zijn 28 eigen parkeerplaatsen. Door de aanwezigheid van het tram-, bus- en metrostation Palmovka zijn de openbaarvervoersverbindingen uitstekend.

Het tweede kantoorpand is gevestigd aan Drahobejlova in het zich eveneens snel ontwikkelende district Praag 9, ten oosten van het stadscentrum. Ook Drahobejlova ligt vlakbij de hoofdweg Sovolovská en biedt derhalve ook snel toegang tot de snelweg D8. Dit pand ligt op 200 m van een metrostation. Het pand heeft een oppervlakte van 3.538 m2.

Daarnaast is MERE in verschillende stadia van onderhandeling over de verwerving van een tiental andere panden, waaronder twee op A1-locaties in Brno, een business centre in Praag alsmede een industrieterrein in Usti nad Labem en Brno. Al deze projecten zijn vanuit het eigen netwerk van MEI aangebracht.

Voorts maakt MERE bekend dat in goed onderling overleg besloten is dat Middle Europe Investments de aandelen van de Tsjechisch/Slowaakse financiële instelling J&T Groep in MERE Management B.V. zal overnemen. Hiermede wordt Middle Europe Investments de volledige eigenaar van MERE Management B.V.
Met de overdracht van deze aandelen zullen tevens de heren Korbacka en Procik uit de directie van MERE Management B.V. treden.

MERE is nu voornemens om het huidige beleggingsbeleid, dat thans nog gericht is op het beleggen in vastgoed in Tsjechië en in Slowakije, uit te breiden naar geheel Midden- en Oost-Europa, met de nadruk op Tsjechië, Slowakije en de Baltische staten.

Middle Europe Real Estate N.V.
MERE Management B.V.