HP geeft met nieuwe software handvatten om Adaptive Enterprise te beheren

Baanbrekende technologie om invloed van IT op bedrijfsvoering te doorgronden

UTRECHT, 21 juni 2004 - HP lanceert nieuwe managementsoftware en oplossingen, waarmee Chief Information Officers (CIO's) de zakelijke impact van hun IT-operaties kunnen meten. Door deze dynamische koppeling van bedrijfsvoering en IT wordt real-time management van de onderneming, de onderliggende applicaties en IT-infrastructuur mogelijk. De oplossingen zijn gekoppeld aan nieuwe services voor partners, die de ontwikkeling van gecertificeerde, op standaarden gebaseerde oplossingen voor het HP OpenView managementplatform zullen versnellen. Met een marktaandeel van 12% is HP niet alleen nummer 1 in de Nederlandse beheersoftwaremarkt maar tevens de snelste groeier in dit segment.

De huidige aankondigingen omvatten twee baanbrekende technologieën, die real-time IT-management gebaseerd op zakelijke prioriteiten mogelijk maken:
* HP OpenView Business Process Insight is de eerste software in de markt die de status van zakelijke processen bewaakt en de invloed van IT in zakelijke termen uitdrukt.
* HP OpenView Route Analytics Management System is de eerste software die in real-time netwerkgedrag analyseert zonder voortdurend metingen te hoeven verrichten, waardoor fouten tot tachtig procent sneller kunnen worden geïdentificeerd en hersteld.

"CIO's hebben een handvat nodig om IT als een bedrijfsonderdeel te runnen," zegt Todd DeLaughter, vice-president en algemeen manager van Management Software Organisation van HP. "We hebben ons HP OpenView-portfolio vernieuwd om CIO's dat handvat te bieden. Vanaf nu kunnen zij in real-time beslissen op basis van kerngegevens, waardoor de zakelijke prestaties - dus niet alleen maar de IT-prestaties - kunnen worden verbeterd. Waar het om gaat is dat de automatisering en het inzicht dat managementsoftware biedt noodzakelijk is voor een dynamische koppeling tussen zakelijke veranderingen en de IT-infrastructuur. Het is onze uitdrukkelijke bedoeling om de HP OpenView-software en bijbehorende oplossingen als 'killer-app' voor de moderne CIO te positioneren."

Afstemming IT op zakelijke doelstellingen
Met HP's oplossingen voor Business Management kunnen CIO's de IT-middelen afstemmen op zakelijke doelstellingen en prioriteiten. De eerste oplossing uit deze serie, HP OpenView Business Process Insight, laat klanten bedrijfskritische zakelijke processen relateren aan IT-middelen, zodat de IT-prestaties kunnen worden berekend en gecommuniceerd op basis van werkelijke financiële gegevens.

IT Service Management essentieel om IT als service te laten dienen HP's oplossingen voor IT Service Management helpen klanten om door te groeien: in plaats van het beheren van IT-eilanden gaan zij nu IT beheren als een bedrijf binnen een bedrijf, waardoor IT-diensten een meerwaarde gaan opleveren. IT Service Management verbetert de servicekwaliteit door de invloed van een bepaalde IT-gebeurtenis onmiddellijk aan Service Level Agreements (SLA's) te relateren, waarna de kwaliteit van de dienst geoptimaliseerd wordt door een gecoördineerd en doelmatig antwoord. HP is hiermee toonaangevend en heeft meer dan 10.000 wereldwijde klanten, die reeds bezig zijn om 'best practices' op het gebied van IT Service Management te implementeren.

Application Management biedt volledig lifecycle-management HP's oplossingen voor Application Management zijn gericht op het verbeteren van de prestaties, beschikbaarheid en algemene kwaliteit van bedrijfskritische applicaties (hetzij standaardsoftware of op maat gemaakt) en de infrastructuur waar deze applicaties op draaien, zoals Enterprise Application Integration-omgevingen, messaging-applicaties, databases en besturingssystemen.

Hoewel eenvoud van integratie en strategische samenwerking belangrijk zijn voor alle managementoplossingen van HP, is dat met name het geval met applicatiemanagement. Daarom introduceert HP, als onderdeel van haar PartnerONE-programma, nieuwe Enterprise Management Services. Deze services zijn ontworpen om de ontwikkeling van gecertificeerde, gedifferentieerde en op standaarden gebaseerde oplossingen op basis van software van derde partijen te versnellen, alsmede voor oplossingen gebaseerd op HP Business Management, IT Service Management en Infrastructure Management.

Infrastructure Management optimaliseert bedrijfskritisch IT-park HP's oplossingen voor Infrastructure Management zijn bedoeld voor een van de meest kritische gebieden van managementsoftware: de stabilisering en optimalisatie van een zakelijke IT-infrastructuur. Omdat het netwerk ten grondslag ligt aan de complete bedrijfsvoering, heeft HP zijn leidende marktpositie op gebied van netwerkmanagement gebruikt om baanbrekende nieuwe software te ontwikkelen, die netwerken in real-time kan optimaliseren. Het HP OpenView Route Analytics Management System beheert het netwerk als een service en niet als een IT-infrastructuur. Hierdoor is de oplossing beter in staat om netwerkprotocollen in de gaten te houden en nuttige informatie over de algemene staat van het netwerk te produceren. Deze oplossing geeft ook aan welke problemen het eerst moeten worden aangepakt.

Meer informatie over de hier beschreven oplossingen en over het HP Software Forum is beschikbaar op http://www.hp.com/go/hpsoftwareforum2004. Achtergrondinformatie en white papers zijn verkrijgbaar bij H&K/MCS, Robbert Minderhoud, robbertm@monogram.nl.

Adaptive Enterprise
Uit onderzoek blijkt dat veranderingen in de markt zeven keer sneller plaatsvinden dan de aanpassingen die daarvoor nodig zijn in de IT-infrastructuur van vele bedrijven. Verder blijkt uit datzelfde onderzoek dat het merendeel van de bedrijven slechts 20 tot 30 procent van hun IT-capaciteit benut. Om bedrijven sneller en doeltreffender te laten anticiperen op veranderingen in de markt, volgt HP zijn medio 2003 aangekondigde Adaptive Enterprise-strategie. Deze strategie is gericht op het ontwikkelen van producten en services voor het in lijn brengen van business en IT, waarmee kosten voor het beheer van de bestaande IT-infrastructuren worden verlaagd en de flexibiliteit en slagvaardigheid van bedrijven worden vergroot.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. HP behaalde wereldwijd over de laatste 4 kwartalen een omzet van $76,8 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

© 2003 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.

08/2003

Contactpersonen voor
de redactie:

HP, Jos Baltes
030 222 33 44
jos.baltes@hp.com
of
H&K/MCS
Robbert Minderhoud
023 562 82 08
robbertm@monogram.nl

Hewlett-Packard Nederland
Orteliuslaan 1000
3528 BD Utrecht
www.hp.nl