Wanadoo

Slaapverhaaltjes-site winnaar Wanadoo Positive Generation Award

Amsterdam, 21 juni 2004

Slaapverhaaltjes-site winnaar Wanadoo Positive Generation Award Wanadoo realiseert ontwerp, uitvoering en promotie website

Vandaag werd op de feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van de viering van 10 jaar internetervaring van Wanadoo door Humberto Tan de Wanadoo Positive Generation Award uitgereikt aan Esmée van Doorn uit Baarn en aan Floris Roubos uit Amsterdam. Zij winnen de prijs met hun idee voor een website waar kinderen via (voorlees)verhaaltjes voor het slapengaan kennis kunnen maken met andere culturen en generaties. Via de Wanadoo-portal hebben veel internetters uit drie genomineerden dit idee als beste verkozen. Als hoofdprijs verzorgt Wanadoo het ontwerp, de bouw en promotie van de website, een prijs met een waarde van 15.000 euro.

"Geïnspireerd door de oproep van Wanadoo kwamen wij op het idee voor een website met verhalen voor het slapengaan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van nieuwe media om iets heel authentieks over te brengen. Ieder kind, met welke achtergrond dan ook, vindt het fijn om voorgelezen te worden. Die verbondenheid tussen kinderen benadrukken, was het uitgangspunt. Dit doen we door voorleesverhalen uit alle delen van de wereld aan te bieden", aldus de prijswinnaars.

Internetters kozen de slaapverhaaltjes-website uit drie genomineerden. Tot deze finalisten behoorden een website voor het inzamelen van geld voor de verbouwing van het opvanghuis van de Zusters Augustinessen in Amsterdam. Daarnaast was ook een website voor allochtone leerlingen en hun familieleden om Nederlands te leren, te leren omgaan met internet en met cultuurverschillen genomineerd voor de Positive Generation Award.

De drie genomineerden waren door een deskundige jury gekozen uit ruim 1.000

inzendingen. De juryleden selecteerden de ideeën op originaliteit, uitvoerbaarheid en een positieve invalshoek. De jury bestond uit:
Bernhard van Oranje (medeoprichter interactief marketingbureau Clockwork), Bobbie (van het populaire duo Ernst en Bobbie van tv-zender Foxkids), Erik de Zwart (voormalig radio-dj en tegenwoordig entrepreneur), Joop Stam (rooms-katholiek priester en Deken van Amsterdam), Monique Toorenburg (directeur Human Resources bij Wanadoo Nederland), en stond onder leiding van Jean-Jacques de Pins (algemeen directeur van Wanadoo Nederland).

Over Wanadoo Nederland
In Nederland is Wanadoo de tweede internet provider (bron: Interview-NSS) met op 31 maart 2004 590.000 actieve abonnees, van wie 350.000 breedbandabonnees. Het bedrijf biedt internetdiensten aan onder twee merken: Wanadoo en EuroNet Internet. De provider verzorgt sinds 1994 internetproducten en -diensten en is hiermee de eerste commerciële internet provider in Nederland.

Wanadoo, een dochteronderneming van France Telecom, is een van Europa's grootste internet service providers met op 31 maart 2004 ruim 9,3 miljoen actieve abonnees en meer dan 641.000 adverteerders in haar bedrijfsgidsen. Wanadoo is de marktleider in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, en heeft de tweede positie in Spanje en Nederland. Wanadoo heeft ruim 2,4 miljoen kabel- en ADSL-abonnees. Wanadoo had in 2003 2,6 miljard euro omzet en heeft circa 6.700 medewerkers. Wanadoo SA is genoteerd aan Euronext Parijs. Meer informatie over Wanadoo is te vinden op www.wanadoocorporate.com.

Voor meer informatie of het aanvragen van foto's van de uitreiking van de Positive Generation Award: Wanadoo Nederland BV: Dianne Potters, Corporate PR Manager, telefoon: (020) 535 51 51, mobiel: 06-28 90 81 08, e-mail: dianne.potters@nl.wanadoo.com, website: www.wanadoo.nl.

Lammers van Toorenburg Benelux PR: Armine Egberink, telefoon: (030) 656 50 70, e-mail: armine@lvtpr.nl


---- --