Ingezonden persbericht



Vrouwelijke uitblinkster Marketa Janakova (CZ) krijgt haar kans tijdens Dutch TT

Team Angaia Racing heeft hun Italiaanse rijder Mattia Angeloni (I) ontslagen. Hij zal waarschijnlijk de rest van het seizoen worden vervangen door de Tsjechische sensatie, de jonge vrouwelijke coureur Marketa Janakova.

Angeloni maakte op de Honda een moeilijke start van het nieuwe seizoen naast zijn imponerende teamgenoot Julian Simon en verliest zijn plaats in ieder geval in Assen en Rio aan Janakova. Het 16-jarige meisje zal hoogstwaarschijnlijk ook de rest van het seizoen en waarschijnlijk een volledige seizoen in 2005 rijden als ze redelijke prestaties weet neer te zetten. Op dit moment zal Marketa Janakova komend weekeinde tijdens de Dutch TT van Assen en een week later tijdens de Rio GP in Brazilië deel uit maken van ons team. Maar het is zo goed als zeker dat ze ook de rest van het seizoen zal invallen, zodat we kunnen ervaren of ze ook voor WK-seizoen 2005 voor ons in actie zal komen, luidde een officiële verklaring van het team.

Na Katja Poensgen (D) vorig jaar en in 2001, en daarvoor de Finse Taru Rinne, heeft de GP-wereld dus weer een racende dame in haar midden.

Vorig jaar 1 oktober werd de in Hradec Krailova geboren Marketa Janakova 16 jaar oud. Ze kwam begin dit seizoen al voor op de voorlopige startlijsten van de 125cc GP-klasse, maar de nu aan de kant gezette Angeloni nam haar plaats in. Vorig jaar debuteerde de jongedame al tijdens de wegrace GP van Brno voor eigen publiek. Ze startte in de 125cc klasse en behaalde een 25e plaats. In 2003 won zij eveneens 2 races voor het Tsjechisch 125cc kampioenschap.

**** foto beschikbaar, niet rechtenvrij te gebruiken voor internetsites ****

TT Circuit Assen
Willem Lute (Press Officer, Marketing & PR)

P.O. Box/Postbus 150
9400 AD Assen
The Netherlands

Tel. +31-(0)592-380380
Fax +31-(0)592-356911

E-mail w.lute@tt-assen.com
Website www.tt-assen.com
430aee.gif