ROC Friese Poort


ROC Friese Poort werkstukprijs 2004 | 22-06-2004

Op maandag 21 juni is de jaarlijkse ROC Friese Poort Werkstukprijs uitgereikt voor het meest innovatieve, creatieve en kwalitatieve werkstuk dat gemaakt is door een deelnemer van ROC Friese Poort. Na het winnen van de vestigingsprijs streden deelnemers van de vestigingen van ROC Friese Poort in Drachten, Emmeloord, Leeuwarden / Dokkum en Sneek in een spannende eindpresentatie om de felbegeerde ROC Friese Poort Werkstukprijs 2004.

De ROC Friese Poort Werkstukprijs laat zien waartoe deelnemers in het mbo in staat zijn. De werkstukken moeten vernieuwend zijn en door één of meer deelnemers gemaakt in het kader van de opleiding. Resultaat is een concreet product of een te presenteren project. De jury, onder voorzitterschap van burgemeester mr. ing. P. van der Zaag van Smallingerland, beoordeelde de werkstukken op creativiteit, innovativiteit, praktische toepasbaarheid, inhoudelijke kwaliteit, uitvoering, opleidingsgerichtheid en presentatie.

Dit jaar waren de producten kwalitatief van hoog niveau en direct toepasbaar binnen het werkveld. Uiteindelijk koos de jury het werkstuk 'Het huis van MUSTI' van Adrie Bootsma als winnaar. Adrie, opleiding SPW-3 richting onderwijsassistent in de vestiging van ROC Friese Poort te Sneek, maakte dit huis als onderwijsleermiddel voor kleuters. 'Het huis van MUSTI' is een groot houten speelgoedhuis waarin alle figuren uit de boekjes van MUSTI 'wonen'. Met het huis en de figuren kunnen kleuters via poppenspel de verhalen uit de boekjes naspelen of zelf een verhaal bedenken. Door dit huis worden de kleuters meer betrokken bij de boekjes over 'MUSTI' en worden ze gestimuleerd om vaker een boekje te lezen. Op deze manier ontwikkelen de kinderen spelenderwijs hun taal, creativiteit, motoriek en inlevingsvermogen. Doorslaggevend voor de jury was vooral de pedagogische en didactische doordachtheid van het werkstuk en de directe toepasbaarheid in het werkveld.

De overige genomineerden waren:

- Petra Koelmans (Opleiding Verzorging, Emmeloord) met een scriptie over het medicijngebruik in het verzorgingstehuis: "even de pillen doen" > Levensgevaarlijk !!

- Zarah van den Berg (Opleiding Marketing & Communicatie, Leeuwarden) met het opzetten van haar eigen promotiebureau voor modellen: 'ModelINC'.

- Erika Praamstra (Opleiding SPW, Drachten) met het prentenboekje voor kinderen in de onderbouw van de basisschool: 'Meunsters ûnder it bêd'.