Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Kamerstuk, 1-3-2004

Toezending geannoteerde agenda WSBVC

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

DBO-CB-U-2455267

1 maart 2004

Naar aanleiding van uw verzoek tot structurele toezending van de geannoteerde agenda van de EU Raad Werkgelegenheid, Sociaal Beleid, Volksgezondheid en Consumentenzaken (WSBVC) bericht ik u als volgt. De Europese Raad van Sevilla, op 21 en 22 juni 2002, heeft besloten de EU Raad Volksgezondheid en Consumentenbescherming samen te voegen met de Raad Werkgelegenheid en Sociaal Beleid. Gedurende het interim ministerschap van minister de Geus bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport lag het voor de hand de geannoteerde agenda van de WSBVC-Raad gezamenlijk met de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid naar de kamer te sturen.

In de toekomst wil ik vanzelfsprekend voldoen aan uw verzoek om de geannoteerde agenda voor het Volksgezondheidsdeel van de WSBVC-raad zelf structureel aan u te verzenden. Uiteraard zorg ik voor een tijdige verzending, maar ik ben hierbij afhankelijk van de bekendmaking van de agenda van de Raad. Dit is over het algemeen enkele weken voordat de Raad plaatsvindt (maximaal vier weken).

Op de agenda van het volksgezondheidsdeel van de WSBVC-Raad van 4 maart aanstaande staan evenwel geen volksgezondheidspunten. Het onderwerp 'vogelgriep', dat tot voor kort eventueel op de agenda stond, is door het Ierse voorzitterschap van de agenda afgehaald. De eerstvolgende WSBVC Raad waar naar verwachting veel volksgezondheidsonderwerpen op de agenda staan vindt plaats op 1 en 2 juni 2004.

Ten slotte wil ik u in overweging geven om in aanloop naar het Nederlandse EU voorzitterschap op ambtelijk niveau de procedures en werkafspraken rondom de EU raad met de vaste Kamercommissie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport te bespreken. Dit om verwachtingen en mogelijkheden zoveel mogelijk op elkaar te laten aansluiten.

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

H. Hoogervorst