Nighttown Rotterdam

MA 21.06 LUCKY DUBE + support act (G)
(C) = Café (T) = Theater (B) = Basement (G) = Grote zaal

Kort na 1985 kende Afrika nog geen reggae-superster. Met de komst van Lucky Dube kreeg de Afrikaanse bevolking te maken met een van de populairste reggae-artiesten aller tijden. De ster staat maandag 21 juni in de Rotterdamse poptempel aan de Kruiskade voor een zinderend concert.

Lucky Dube werd 3 augustus 1964 in Zuid-Afrika op geboren. Op negenjarige leeftijd werd hij gekozen tot bibliotheek-assistent. Van kleins af aan had hij de drang om de controversiële geschiedenis van zijn land en van de rest van de wereld te kennen. Zo ontdekte hij in een encyclopedie het geloof van de rastafari's. De artiest kreeg steeds meer interesse in de reggaemuziek. Terwijl hij nog studeerde, werkte hij om een cd van Peter Tosh te kopen (het enige reggae-album dat toentertijd in Zuid-Afrika verkrijgbaar was). Later belandde hij in de band The Skyway, waar zijn loopbaan als artiest begon.

MA 21.07 16 Lucky Dube + support act

Aanvang 20.00 uur
EUR 23,-

Voorverkoop start binnenkort bij Ticket Service, Plato en Sounds in Rotterdam

www.nighttown.nl / www.luckydube.net

Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Evelyne Levêke. T: 010-436 12 10 of E: evelyne@nighttown.nl


---- --
WO 21.07 CULTURE + support act (G)
(C) = Café (T) = Theater (B) = Basement (G) = Grote zaal

Reggae is altijd vanuit het hart. Ditmaal hartje zomer en hartje Rotterdam: Culture treedt 21 juli op in Nighttown. Joseph Hill, Albert Walker en Telford Nelson doen in navolging van hun live-album en -dvd een eenmalig optreden in Rotterdam.

Joseph Hill begon zijn muzikale carrière in de Linstead-streek van Jamaica. Als percussionist (en soms vocalist) maakte hij met zijn groep The Soul Defenders ritmische begeleidingstracks in de beroemde Studio One. Zo rolden zij in de reggaewereld als begeleidingsband van onder andere Dennis Brown, Horace Andy en Burning Spear. In Studio One experimenteerde Hill later ook als solo-zanger. In de lente van 1976 vraagt Albert Walker Joseph of hij een zanggroep met hem wil starten. De zanggroep, die dan nog als The African Disciples bekend staat, maakt een reeks hits met Kenneth Dayes en Walker die de harmonieën inkleuren bij de zang van Hill.

In 2002 doen de Jamaicanen samen met hun begeleidingsband The Forces of Nature nog steeds concerten over de hele wereld. Inmiddels heet de zanggroep al een tijd Culture en hebben Hill en companen een indrukwekkende staat van dienst. De dvd en cd Live in Africa dienen als bewijs van hun superieure optredens. Het publiek in Nighttown zal de cd-speler of het beeldscherm niet nodig hebben om dit te beamen.

WO 21.07 Culture

Aanvang 21.00 uur
EUR 23,- excl. Lidmaatschap en voorverkoopkosten

Voorverkoop start binnenkort bij Ticket Service, Plato en Sounds in Rotterdam

www.nighttown.nl / www.culturereggae.net

Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Evelyne Levêke. T: 010-436 12 10 of E: evelyne@nighttown.nl


---- --