Ingezonden persbericht


4 mei 2004

Heliview presenteert E-government 2004

Op dinsdag 22 juni 2004 organiseert Heliview Conferences het congres E-government 2004. Na de succesvolle congressen BI & CRM voor de overheid in november 2003 en Linux & Open Source voor de Publieke Sector in februari 2004, is dit dus al weer het derde congres dat Heliview specifiek voor de overheid organiseert.

In Nederland moet in 2007 65% van de gemeentelijke diensten electronisch toegankelijk worden.

Diverse bestuurders van overheidsorganisaties zijn kritisch over de prestaties die tot op heden zijn behaald met de inzet van informatie- en communicatietechnologie bij het contact tussen de overheid en haar omgeving.

Dit blijkt uit interviews met diverse type overheidsorganisaties over de praktijk en hun ervaringen met e-government. De hype van informatie- en communicatietechnologie is voorbij, alle overheden hebben websites. De quick wins zijn gerealiseerd. Nu komt het aan op de taaie realisatie die vooral in de gemeentelijke organisatie tot verandering zal leiden. Deze uitdaging gaat gepaard met de thema's die de bestuurlijke agenda de komende jaren domineren, zoals administratieve lastendruk vermindering, verbetering van de dienstverlening, effectievere (authentieke) basisregistraties en professionalisering. (bron: "E-government in beweging, Snapshots van de elektronische overheid" door drs. Jaap Berends en ir. Jacqueline Meerkerk van Twynstra Gudde).

Dit congres behandelt de electronische uitdagingen voor een klantgerichte overheid. Hoe kunnen gemeenten, provicies en landelijke overheden hun electronische diensten professionaliseren en hoe kunnen zij hun efficiency en klanttevredenheid verbeteren? Wat valt er te leren uit de eerste praktijkvoorbeelden? Waar staan we en hoe moeten we verder?

Tijdens het congres is aandacht voor:


· Administratieve lastendruk vermindering met behulp van E-government
· Hoe kan men de (e-) dienstverlening verbeteren en professionaliseren?
· Effectievere (authentieke) basisregistraties
· E-goverment & spraaktechnologie

· Integratie van processen

· Praktijkvoorbeelden & ontwikkelingen

Uitgebreide informatie over het evenement is te vinden op de website: www.heliview.nl/conferences