Titel: Edda Barends, Victor Löw en Hans Ligtvoet naast Kraaijkamp in The Price

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 22-06-2004 10:23

Amsterdam, 22 juni 2004

Volledige cast van toneelstuk The Price bekend

EDDA BARENDS, VICTOR LÖW EN HANS LIGTVOET NAAST KRAAIJKAMP IN THE PRICE

De cast van het nieuwste toneelstuk The Price is compleet. Naast een hoofdrol voor John Kraaijkamp, zijn er in The Price rollen voor Victor Löw (speelt o.a. naast Simone Kleinsma in tv-serie Kees & Co), Edda Barends (o.a. Gouwe Handjes) en Hans Ligtvoet. The Price, in 1967 geschreven door de Amerikaan Arthur Miller (o.a. Death of a Salesman), biedt twee uren toneel waarin humor en drama hand in hand gaan. The Price is vanaf dit najaar in diverse theaters te zien.

De cast van The Price bestaat uit vier personen. Voor John Kraaijkamp (79) is The Price zijn 42ste (toneel)productie. Kraaijkamp was eerder samen met Edda Barends te zien in het toneelstuk Gouwe Handjes. Barends werkte daarnaast mee aan diverse toneelproducties van Het Toneel Speelt, Het Nationale Toneel en televisieseries zoals Pleidooi en Suite 215 . Victor Löw is naast zijn rollen in Kees & Co en de films Lek en Karakter bekend van het toneelstuk Soekarno waarvoor hij in 1996 de Louis d'Or ontving. Hans Ligtvoet speelde bij veel toneelgezelschappen, zoals Het Nationale Toneel, Het Toneel Speelt en het Zuidelijk Toneel Globe. Verder was hij te zien in de televisieserie Ernstige Delicten en had hij gastrollen in Baantjer en Medisch Centrum West.

De thema's die in The Price aan de orde komen, zijn herkenbaar en actueel: als gevolg van familieproblemen kijken de personages terug op hun leven en vragen zij zich af wat de prijs is die zij voor hun leven hebben moeten betalen. Dit resulteert in vuurwerk op dialoogniveau met een gedroomde rol voor John Kraaijkamp. The Price is een van de toneelklassiekers van Arthur Miller (bekend van o.a. Death of a Salesman en zijn huwelijk met Marilyn Monroe) en wordt geproduceerd door Joop van den Ende Theaterproducties. Het komende theaterseizoen produceert Joop van den Ende Theaterproducties in totaal drie toneelstukken waaronder The Price.

Het verhaal van The Price speelt zich af in 1968 in Manhattan. Victor Franz (Victor Löw), een politieagent, moet het huis waar zijn ouders hebben geleefd leeg halen omdat het zal worden gesloopt. Hij heeft een opkoper gevraagd om de inboedel te komen taxeren. Victor probeert al enkele dagen contact te krijgen met zijn broer Walter (Hans Ligtvoet) die hij al jaren niet meer heeft gezien. Walter is een succesvol chirurg en heeft veel geld verdiend. Victor daarentegen heeft jarenlang voor zijn vader moeten zorgen en hij neemt het zijn broer kwalijk dat hij daardoor niet dezelfde kansen heeft gehad als zijn broer. In afwachting van de opkoper spoort Victor's vrouw Esther (Edda Barends) haar man aan om een goede prijs voor de inboedel te krijgen. Wanneer opkoper Solomon (John Kraaijkamp), een oude Joodse sjacheraar, en later ook Walter op het toneel verschijnen, ontstaat een spannende en gelijktijdig komische verbale rondedans tussen de personen. Centraal staat de vraag welke prijs voor het verleden betaald moet worden.

Kaarten en informatie:
The Price is vanaf 25 september 2004 tot en met maart 2005 te zien in diverse theaters in Nederland. De première vindt plaats op 11 oktober in Den Haag. Kaarten zijn vanaf heden verkrijgbaar bij de verschillende theaters of via de TopTicketLine 0900 - 300 5000 (45 cpm). Voor meer informatie over bijvoorbeeld data en locaties, zie www.toneel.nl.

Noot voor de redactie,