Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350CE Leiderdorp ( Bureau communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 22 juni 2004

(


Gouda Aanhouding na bedrijfsinbraak

De politie heeft maandag 21 juni omstreeks 03.00 uur een 21 jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van inbraak. Even daarvoor vond op de Lange Groenendaal een bedrijfsinbraak plaats. Onbekenden hadden de toegangsdeur geforceerd en probeerden daarna de kluis weg te nemen. Omwonenden hadden gerucht gehoord en belden de politie. Agenten konden na een korte achtervolging op de Lage Gouwe een 21 jarige Gouwenaar aanhouden als verdachte van de inbraak. Later werden in de omgeving van het pand twee breekvoorwerpen aangetroffen die mogelijk bij de inbraak gebruikt waren. De personenauto van de verdachte, waarin breekwerktuigen werden aangetroffen, werd inbeslaggenomen. De politie vervolgt het onderzoek naar mogelijk mededaders en maakt proces-verbaal op tegen de Gouwenaar.


Leiden Aanhoudingen na mishandeling

De politie heeft maandag 21 juni omstreeks 14.00 uur een 34 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij zou betrokken zijn geweest bij een conflict wat zaterdagavond 19 juni op de Boommarkt plaatsvond. Daarbij werd toen ook al een 35 jarige Leidenaar aangehouden. Het tweetal zou een 52 jarige stadsgenoot toen op het gezicht geslagen hebben naar aanleiding van een ruzie in de relationele sfeer. De 34 jarige Leidenaar is na verhoor dinsdagmorgen weer in vrijheid gesteld. De 35 jarige man wordt door de politie nog nader verhoord.


Leiden Aanhouding na conflict Nieuwe Beestenmarkt

De politie heeft maandag 21 juni een 47 jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou zondag 20 juni in een horecagelegenheid aan de Nieuwe Beestenmarkt een 29 jarige man uit Murcia (Spanje) met een glas gestoken hebben. De man verklaart de onenigheid doordat er de indruk was ontstaan dat hij iets van een aantal aanwezige vrouwen wilde. Daarop zou hij door de 29 jarige man vastgepakt zijn en zich verweerd hebben met een glas. De politie vervolgt het onderzoek over de exacte toedracht van het incident.

Zwammerdam Hennepkwekerijen opgerold
De politie heeft op maandag 21 juni tijdens een actie op het woonwagenpark op de Goudse Rijpad in Zwammerdam zeven hennepkwekerijen opgerold. De politie kwam de kwekerijen op het spoor door informatie uit diverse politiebronnen. Er werden tijdens de actie ongeveer 25 locaties onderzocht. Het doorzoeken en het ontmantelen van de kwekerijen heeft ruim vier uur geduurd. De politie werd tijdens de actie ondersteund door medewerkers van Eco-Loss en NUON. In totaal zijn er ongeveer 350 hennepplantjes en diverse randapparatuur in beslag genomen. De inbeslag genomen goederen zullen worden vernietigd. In verband met de actie zijn zes mensen gehoord. Er zijn geen aanhoudingen verricht.


Warmond/Oegstgeest Onder invloed

De politie heeft dinsdag 22 juni rond 01.30 uur een 41-jarige Amsterdamse aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie zag haar met gedoofde lichten rijden op de Oranje Nassaulaan in Warmond. Op de Haarlemmertrekvaart in Oegstgeest is ze staande gehouden. De ademanalyse wees 295 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l.


Leiden Inbraak

Maandag 21 juni in de middaguren is ingebroken in een woning aan de Klikspaanweg. Men is binnengekomen door een deur te forceren. Uit de woning zijn een spelcomputer, computerspelletjes en een laptop meegenomen. De politie doet onderzoek.
Op de Morsweg is in de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 juni ingebroken. Men kwam binnen door een raam te forceren. Een bewoonster heeft twee mannen gezien in de tuin bij de woning. Deze renden vervolgens weg in de richting van de Rijn. Uit de woning zijn cd's meegenomen. Maandag 21 juni, overdag, is ingebroken in een flatwoning aan de Willem de Zwijgerlaan. Men is binnengekomen door een deur te forceren. Uit de woning is een gsm meegenomen.


Leiderdorp Onder invloed

De politie heeft dinsdag 22 juni rond 01.00 uur een 50-jarige man uit Leiden aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten zagen de man slingerend over de N445 rijden. Ter hoogte van de Leyhof hebben ze de Leidenaar staande gehouden. De ademanalyse wees 570 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de man.


Gouda Onder invloed

De politie heeft dinsdag 22 juni rond 01.00 uur een 21-jarige man uit Riga (Letland) aangehouden wegens rijden onder invloed. De man werd ter controle staande gehouden op de Lethmaetstraat. De ademanalyse wees 530 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Tevens kon de man geen rijbewijs laten zien. De politie heeft de man een bekeuring gegeven.


Boskoop Politie houdt verdachten bedrijfsinbraak aan

De politie heeft maandag 21 en dinsdag 22 juni twee jongens van 14 en 16 jaar en twee mannen van 26 en 31 jaar uit Boskoop aangehouden. Zij worden verdacht van inbraak in een bedrijf aan de Boezemlaan in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 juni. Bij de inbraak werden een plant en flesjes bier weggenomen.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326