Politie Limburg-Zuid

Meer dan 300 woninginbraken opgelost

Limburg Zuid 22-06-2004 - Met de aanhouding van 4 Albanezen denkt de Politie Limburg Zuid meer dan 300 woninginbraken in Zuid-Limburg te hebben opgelost. De inbraken werden gepleegd tussen januari 2004 en mei 2004.

De mannen werden op vorige maand in Lanaken op heterdaad betrapt. Door de manier waarop ze tewerk gingen rees al snel het vermoeden dat ze ook verantwoordelijk waren voor een serie woninginbraken in Zuid-Limburg. Tussen januari en mei van dit jaar pleegde de bende 190 woninginbraken in het district Maastricht en nog eens 110 in de districten Sittard-Geleen, Heerlen en Kerkrade. De buit bestond telkens uit sierraden, computers, foto-apparatuur en contant geld.

Tijdens het recherche-onderzoek werden nog 10 andere verdachten opgepakt en voorgeleid aan de officier van justitie te Maastricht. Ze werden na verhoor echter weer op vrije voeten gesteld. Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels om de uitlevering van de 4 verdachten in België gevraagd.

Tijdens het onderzoek werd een grote hoeveelheid gestolen goederen teruggevonden. Een deel daarvan kon worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars. Eind vorige week hebben alle gedupeerden een brief ontvangen van de politie Limburg Zuid, waarin te lezen staat dat sinds zaterdag 19 juni 2004 op de internetsite van de politie Limburg Zuid fotos worden getoond van de inbeslaggenomen goederen.