Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 22 juni 2004 C062
---

Twee locaties voor nieuwbouw Doornroosje

Het nieuwe Doornroosje krijgt één grote zaal voor 1100 bezoekers en een zaal voor 400 bezoekers. Voor de huisvesting van Doornroosje worden twee locaties op geschiktheid onderzocht. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten op advies van Lagroup, Leisure&Arts Consulting.

Er zijn twee opties voor de huisvesting van het poppodium: naast de Stadsschouwburg en op de plek van het voormalige PTT-gebouw aan het Stationsplein. Burgemeester en wethouders nemen in het najaar een besluit over de definitieve locatie.

Het nieuwe Doornroosje omvat een zelfstandig poppodium in het stadscentrum met twee zalen voor popmuziek en dance: een grote zaal voor 1100 bezoekers voor nationale topartiesten en een kleine zaal voor 400 bezoekers voor regionale artiesten. Het ambitieniveau voor het nieuwe Doornroosje is in mei 2003 door de gemeenteraad vastgesteld.

Nieuwbouw voor Doornroosje betekent een investering van 14 miljoen euro. Voor de financiering van de nieuwbouw van Doornroosje wordt een plan van aanpak opgesteld. Dit plan zal uitgaan van een gemengd model: gemeentelijke middelen, fondsenwerving en bijdragen van andere overheden. De beslissing om tot nieuwbouw over te gaan zal bij de perspectiefnota in 2006 aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

Voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met M.Delissen, doorkiesnummer 2382

Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 2378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen


---

De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht