Socialistische Partij

Einde Missie

Troepen terug!

Manifestatie

dinsdag * 22 juni * 13.00 uur
Plein o Den Haag

Vrijdag 11 juni heeft de Nederlandse regering besloten dat zij de uitzending van Nederlandse troepen naar Irak nogmaals met acht maanden wil verlengen. Op dinsdag 22 juni vindt hierover een debat plaats in de Tweede Kamer.

Het Platform Tegen de `Nieuwe Oorlog' is tegen de verlenging van de Irak-missie. De oorlog tegen Irak was illegaal en de argumenten die daarvoor aangevoerd werden
(massavernietigingswapens, internationaal terrorisme), bleken niet te kloppen. Het Amerikaanse optreden in Irak roept intussen meer en meer verzet op. De recente onthullingen over martelingen in gevangenissen - die geen incidenten zijn maar deel uitmaken van bewust beleid - versterken de onvrede.

De recent aangenomen VN-resolutie, die voorziet in de machtsoverdracht van de VS aan de voorlopige regering van Irak, maakt geen eind aan de bezetting. De VS houden ook na 1 juli een dikke vinger in de pap als het gaat om militaire operaties en de oliewinning.

Door de Nederlandse missie in Irak te verlengen, steunt onze regering het Amerikaanse Irakbeleid. Steeds meer Irakezen willen echter dat er zo snel mogelijk een einde aan de buitenlandse bezetting komt. Daardoor lopen ook de Nederlandse militairen steeds meer risico. In plaats van achter de VS aan te lopen moet ons land op niet-militaire wijze steun geven aan het herstel van de soevereiniteit en de heropbouw en democratisering van Irak.

Daarom: Stop de bezetting van Irak!

Einde missie o troepen terug!

Lees meer op www.wereldcrisis.nl en kom naar de manifestatie.

Platform Tegen de `Nieuwe Oorlog' o p/a 043@kerkenvrede.nl
* Download de flyer `Einde Missie : Troepen terug!' (PDF, 120 Kb)
* Dossier Irak