Ingezonden persbericht

INTERNATIONAAL BALLONNENFESTIVAL
HARDENBERG 2004

Slotpersbericht: Totaalprogramma

Met Lasershow, Chipz, Koos Alberts, Corrie Konings, Edwin Evens Band en Jannes!

Internationaal Ballonnenfestival van start

Hardenberg viert aanstaande week 25 Jaar Klepperstad met het leukste feest van 2004 waarin heteluchtballonnen, special events en artiesten vechten om voorrang. De vijftig verschillende luchtballonnen hebben voorrang, maar ook het bijprogramma mag er zijn. Binnen enkele jaren moet dit een toonaangevend evenement zijn in NO Nederland, maar in feite ís het dat al. Het programma, dat volledig gratis toegankelijk is, luidt als volgt:

Woensdag 23 juni. Vanaf 14.00 uur: CHIPZ! Wát een opening van het feest. Chipz komt natuurlijk met hun megahits Cowboy en Captain Hook naar de feesttent voor een megaliveshow. Ook de FOX Kids Zomertruck is er met ondermeer Bert & Ernie en heel veel actie. Het kinderprogramma wordt aangeboden door Woningstichting De Veste. Voor de sponsors is er op de startdag een buffet in Theater De Voorveghter. Daarna vanaf 20.30 uur de MEGA EK Party in de feesttent rondom de voetbalwedstrijd Nederland Letland met een supergroot videoscherm en een dweilorkest, mede mogelijk gemaakt door Van Dijk Bouw en Bouwbedrijf Oude Lenferink.

Donderdag 24 juni. Vanaf circa 19.00 uur stijgen vijfendertig luchtballonnen en special shapes op vanaf de oevers van De Vecht en is er spectaculair internationaal Straattheater vanaf 18.00 uur. Daarna (21.00 uur) presenteert Chiel Montagne de muziekshow Mooi was die tijd , aangeboden door Wavin KLS BV en Roelofs Wegenbouw. In de feesttent treden op: Frank en Mirella, Corrie Konings, Grad Damen, Bonnie St. Clair, Yvonne d accordioniste, Koos Alberts, De Havenzangers en natuurlijk de FA FA-Showdancers op. Speciale gasten die avond zijn veel oud bestuursleden van de organisatie en werkcommissies, het voltallige college van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad incl. partners om aanwezig te zijn bij de officiële installatie van De Klepperman. De folkloristische dansgroep de Harnbarger Klepperties zal de Klepperman begeleiden.

Vrijdag 25 juni.Vanaf 18.00 uur het mooiste Straattheater met verschillende acts. Vanaf ca. 19.00 uur stijgen vijfendertig Luchtballonnen en Special Shapes op. In totaal zullen er tijdens de drie ballonnendagen 50 verschillende ballonnen opstijgen. Ook is er op vrijdag een ronde Spijkerbroekhangen en in de feesttent treedt Edwin Evers vanaf 21.00 uur op met zijn superband in het spektakel ´Evers Slaat Door´, aangeboden door Beter Wonen Hardenberg. Tienduizenden zullen deze vrijdagavond als het donker is genieten van de spectaculaire Lasershow met o.a. Mega Projectieschermen gedragen door 2 grote hijskranen, vijf lasers, megalicht en geluidsshow, vuurwerk, rookeffecten. De gehele show wordt aangeboden door sponsor AM Vastgoed en is nóg spectaculairder dan in 2003.

Zaterdag 26 juni (slotdag). Om 14.00 uur in de feesttent Het Speciale Feest , een besloten party voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, hun familie en verzorgenden, m.m.v. De Sallandruiters, Showdrumband The Vikings, Willy Oosterhuis, Popcorn & Confetti, De Regiotappers en&.. JANNES! Jannes is die dag jarig, doet geen optredens maar voor dit speciale publiek komt hij graag even over. Het feest is alleen toegankelijk voor mensen die tot de speciale doelgroep behoren. Daarna, vanaf 18.00 uur Mon Martre aan de Vecht een fantastische kunstmarkt. Vanaf 19.00 uur stijgen de 35 luchtballonnen en special shapes nog één keer op, zijn er parachute-tandemsprongen (opgeven bij Weekblad De Toren) en de finale van het Spijkerbroekhangen. In de feesttent om 20.00 uur de grote afsluitende gratis feestavond met de vrolijke EK 2004-Party van de (Back Home-) partydeejay s Popcorn & Confetti (Roel Zweers en Henk Smit), gesponsord door BB & L installatiewerken.

Sponsors

Het gratis toegankelijke Internationale Ballonnenfestival Hardenberg 2004 is niet mogelijk zonder de medewerking van de sponsors: Bavaria, HABO Verhuur, Assen Projecten, Gemeente Hardenberg, Stichting Hardenberg Promotie, Weekblad De Toren, Goverts Kraanverhuur en Stichting O.M.A. De zomer van 2004 kan beginnen, het Ballonnenfestival Hardenberg gaat van start!