Ingezonden persbericht

PERSBERICHT afdeling Delft/Oostland
Koninklijk Horeca Nederland

Restaurants in Delft lanceren EetTaxi

DELFT, 23 juni 2004 - "We verzorgen onze gasten graag in de restaurants," zegt Jacco Klip, voorzitter van de afdeling Delft/Oostland van Koninklijk Horeca Nederland, "en samen met taxibedrijven bieden we ze nu ook een aantrekkelijke vervoersservice aan, de EetTaxi." Maar liefst 34 restaurants zijn een samenwerking aangegaan met drie taxicentrales en de gemeente Delft over een lucratieve vervoersservice. Voor 15 of 20 euro bestelt een gast een retourtje met een taxi, waar een restaurantkorting van 5 euro bij hoort. "De horeca is gastheer van de samenleving," zegt Klip. "We halen nu zelfs onze gasten van huis op en ze worden ook weer veilig en aangenaam thuisgebracht."

In het EetTaxi-project werken 34 Delftse restaurants samen met de Delftse Taxicentrale Deltax, Taxicentrale D.T.C en Lextax. "Onze gasten worden voor een zeer scherp tarief door een taxi van huis opgehaald," legt restauranthouder Tijn Noordenbos uit. Samen met Andy van Leeuwen (bestuurslid afdeling Delft) en collega Willem Overgaag initieerde hij deze sympathieke samenwerking. "Na heerlijk gedineerd te hebben in één van de deel nemende restaurants worden de gasten ook weer veilig thuisgebracht. De taxi brengt de gasten van deur tot deur, zowel de heen- als de terugreis. Geen parkeerproblemen, geen parkeergeld en geen discussie wie vanavond de Bob moet zijn. Als alle gasten een lekker glas bij het diner willen hebben, dan kan dat nu, want ze hoeven niet meer zelf te rijden. Ze worden gereden!"

De 'eettaxi' is uniek voor Nederland. Het taxibedrijf en het restaurant nemen een groot deel van de kosten voor hun rekening. De gasten bestellen bij één van de drie taxicentrales of via www.eettaxi.nl een taxi, die hen naar het restaurant brengt. Bij aankomst betalen zij de chauffeur 15 euro* voor een retourbon. Daarna gaan ze gezellig en lekker eten in het restaurant en op de rekening wordt een korting van 5 euro gegeven. Op verzoek wordt door het personeel een taxi bestelt en de taxibon afgestempeld. De taxi komt voorrijden en brengt de gasten tot voor de deur thuis. De afgestempelde bon wordt aan de taxichauffeur gegeven en dient als betaling.

* Het tarief van 15 euro (minus 5 euro restaurantkorting) geldt binnen Delft, ring Delft, Den Hoorn en Delfgauw (o.a. Emerald). Voor ritten vanuit Schipluiden, Pijnacker, Ypenburg en Nootdorp betaalt de gast per taxi 20 euro en ontvangt 5 euro restaurantkorting.

---

Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht