Ingezonden persbericht

Nieuws op www.wijninfo.nl

Persbericht Slow Food en TASTEWINE

---

KAAS MET WITTE en ZOETE WIJN ONTDEKT

In een door zo´n 170 smaakbewuste consumenten bezocht evenement van Slow Food en TASTEWINE werden 12 authentieke Nederlandse kazen geproefd in combinatie met 15 geselecteerde wijnen. Van zes verschillende kwaliteitsbewuste en authentiek werkende Nederlandse kaasmakers en Kaashandel L'Amuse (Betty en Martin Koster) stonden rauwmelkse geiten- koeienkazen op de proeftafel.

Hiermee werden zowel witte en rode als lichtzoete, zoete en zelfs mousserende rode en witte wijnen gecombineerd. De liefhebbers werd gevraagd uit de 180 mogelijke combinaties hun ideale combinatie te kiezen. Ruim de helft van de onderzoeksformulieren werd geretourneerd.

Tijdens het event werd door Hielke van der Meulen de Ark van de Smaak gepresenteerd. Deze Ark is te beschouwen als Slow Food's 'Unesco monumentenlijst voor voedingsmiddelen'.

De onlangs op smaak gepromoveerde Peter Klosse, wiens theorie de kern vormt voor de smaakcombinaties zoals TASTEWINE die samenstelt, gaf drie workshops over smaakcombinaties in relatie tot kaas en wijn.

Door Dick Veerman van TASTEWINE was een parcours vastgesteld om door de 180 mogelijke combinaties heen te proeven.

Verrassend voor velen was de ontdekking dat 'wit' en 'zoet' vaak veel beter gaan bij kaas dan 'droog rood'. Ook bleek ook een zoet-frisse mousserende rode wijn een uiterst verrassende en gewaardeerde combinatie met geitenkaas.

Technisch gezegd valt het volgende te constateren:
* bij combinaties met rood zaten de favorieten duidelijk in de hoek van wijnen zonder dominante tannines; de voorkeuren neigen naar filmende wijnen die worden bepaald door een mix van zoet met frisse fruitzuren op de achtergrond
* bij combinaties met wit zijn rijpe, volle wijnen favoriet; net als bij de roden mag er flink wat zoet bij als er maar frisse zuren op de achtergrond aanwezig zijn.
Voor meer informatie en een foto-impressie: www.tastewine.nl

---

Persinformatie :

Dick Veerman dick@tastewine.nl of T 030 23 11 936
André Sauerbier a.sauerbier@planet.nl
M: 06-45.010.718
F : 070-306.12.98
Evenementen :
20 juni SlowFood Kaas en Wijn : http://www.tastewine.nl/homenewsitems/kaas_en_wijn_molen.php

----------