STICHTING AFS NEDERLAND

Gastgezin gezocht voor Amerikaanse student

Amerikaanse entertainer-in-de-dop uit Wisconsin zoekt een gezellige gastfamilie

Nog een kleine twee weken te gaan en Jonathon Junig zal voor het eerst in zijn leven voet zetten op Europees grondgebied. Hier in Nederland begint het grote avontuur voor deze High School student die van acteren en dansen houdt. Zes weken lang mengt hij zich in de Nederlandse cultuur, leert de taal en niet te vergeten woont hij bij zijn nieuwe gastfamilie. Een unieke ervaring, niet waar?!

AFS Interculturele Programma's zoekt voor deze 16-jarige Amerikaan een gezellig en open gastgezin.

Bezig bijtje
Jonathon is een sociaal, open, humoristisch en bezig bijtje. Eén van zijn grote hobbies is acteren, alhoewel een carriere als regisseur hem ook goed in de oren klinkt. De reden? Hij weet het niet! Film en theater trekken hem gewoon geweldig aan. Op school heeft hij al aan meer dan 30 producties meegedaan, en een kleine rol gespeeld in een 'low budget' film. In de zomer volgt hij acteerlessen in New York, maar ditmaal heeft hij besloten het verderop te zoeken en in Nederland een stuk 'foreign culture' te proeven.

Begrip
De naam AFS herinnert aan 'American Field Service', een vrijwillige ambulancedienst die in beide wereldoorlogen actief was en gewonde burgers en soldaten van het slagveld naar de ziekenhuizen transporteerde. In 1947 besloten de AFS-vrijwilligers zich blijvend in te zetten voor de wereldvrede en richtten zij een vereniging op met als doel beter begrip te creëren tussen mensen van verschillende culturen. AFS werd een uitwisselingsorganisatie voor jongeren en de toevoeging Interculturele Programma's volgde. Inmiddels is AFS een wereldwijde non-profit organisatie, met in meer dan zestig landen een vestiging. Jaarlijks zendt AFS meer dan 10.000 jongeren kris kras over de wereld uit om de taal en cultuur van een ander land te leren kennen.

Zomers avontuur
Elk jaar vliegen er ongeveer 15 Amerikaanse jongeren uit alle staten naar Nederland om een fantastische zomer te hebben. Eén van hen is Jonathon Junig, die liever vandaag dan morgen op het vliegtuig stapt. Wie weet zal hij dit zomers avontuur in uw gezin beleven. Voor hen is het een unieke ervaring, maar voor u net zo goed. Een andere cultuur in huis is toch vaak geen dagelijkse gebeurtenis! Gaat u deze zomer niet naar het buitenland? Haal dan het buitenland in huis!

Voor meer informatie over Jonathon, het gastouderschap of AFS in het algemeen, kunt u contact opnemen met het hoofdkantoor in Vinkeveen, tel: 020-6269481, e-mail: info@afs.nl of kijk op het internet: www.afs.nl

Noot aan de redactie:
Voor fotomateriaal of vragen kunt u contact opnemen met Richard Santalla, tel: 0297-214076

23 jun 04 09:00