Eemland zuid, 08.55 uur

Utrecht 23-06-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Straatroof

AMERSFOORT Op dinsdag 22 juni werd een vrouw van haar tas beroofd.

Rond 14.20 uur fietste een 49-jarige vrouw uit Amersfoort over de Hogesteeg. Plotseling reed een bromfiets met twee opzittenden langs haar en werd haar tas door de passagier uit haar fietsmandje gepakt. De beide verdachten gingen er vervolgens op de bromfiets vandoor. In de tas bevonden zich persoonlijke bescheiden en een portemonnee met een klein geld bedrag.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Op dinsdag 22 juni werd een man op winkeldiefstal betrapt.

Rond 14.20 uur zag een medewerker van een winkel aan de Langestraat een klant met meerdere kledingstukken een paskamer ingaan. Kort daarna kwam hij weer uit de kleedkamer, gaf enkele kledingstukken terug aan de medewerker en liep de winkel uit. De medewerker verzocht of hij in de tas van de man mocht kijken en hield hem tegen. De klant liet de tas los en rende weg. In de tas bleken drie gestolen t-shirts te zitten.

Aan de hand van het signalement van de verdachte, werd hij door een toezichthouder herkend. Hij zette de achtervolging in. Politiemensen sloten zich bij de achtervolging te voet aan, waarbij een politieman een fiets van een voorbijganger leende. Zodoende kon de verdachte, een
30-jarige man uit Rotterdam, worden aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht.

Bedreigd met mes

AMERSFOORT Op dinsdag 22 juni werd een vrouw beroofd onder bedreiging van een mes.

Rond 13.30 uur bevond een vrouw (verdere gegevens nog onbekend) zich in een parkeergarage aan het Sint Jorisplein. Toen zij in haar auto stapte, kwam er plotseling een man naast haar in de auto zitten. Hij wilde haar tas hebben, maar zij vervolgens dat zij moest gaan rijden, terwijl hij haar met een steekwapen bedreigde. Er ontstond een worsteling tussen het slachtoffer en de verdachte, waarbij zij uit de nog steeds stilstaande - auto viel. Daarna ging de verdachte er met haar tas vandoor, maar die liet hij bij zijn vlucht vallen. Hij verdween zonder buit.

De verdachte was een negroïde man, ± 20 jaar, ± 1.70 meter, rasta haar. Hij droeg een donkere jas, een donkere trui, er stak een witte boord onder zijn trui uit, een lichte broek en donkere schoenen. Hij had een rugtas met een groot wit embleem.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Gekantelde trekker met oplegger

HOOGLAND Op dinsdag 22 juni belandde een trekker met oplegger op zijn kant.

Rond 07.55 uur reed een 35-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nieuwegein met een trekker met oplegger over de Bunschoterstraat, komende uit de richting van Bunnschoten en gaande in de richting van Amersfoort. Toen hij het verkeersplein afreed en daarbij naar rechts stuurde, kantelde de trekker met oplegger en kwam op zijn rechterzijde in de berm terecht. Daarbij werd een lichtmast vernield. De chauffeur is met nek- en rugklachten per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Bij het rechtop takelen van de combinatie lekte een behoorlijke hoeveelheid dieselolie en motorolie weg. Dit is door het takelbedrijf opgeruimd. Door de Regionale Verkeersdienst is een onderzoek ingesteld.