Nieuwe dienst helpt consument aan verrassende cadeaus

Steel de show met jouw cadeau

AMERSFOORT, 20040623 -- Verassende cadeaus. Met het 'live' gaan van Kadofeest.nl heeft Nederland er een nieuwe dienst bij gekregen die antwoord geeft op de vraag: "Wat moet ik geven?". Het zoeken naar een geschikt cadeau wordt nu wel heel gemakkelijk met behulp van de Kadozoeker. Op de site van Kadofeest kan niets worden gekocht, het is dan ook géén e-commerce. De op de site aangeboden cadeaus zijn te koop bij in de buurt gelegen winkels. Kadofeest.nl stimuleert daarmee met name de zelfstandige winkelier en dus een pluriform winkelaanbod.


Werking
De kern van Kadofeest.nl is de Kadozoeker. Met behulp van de Kadozoeker krijgt de consument snel twintig passende cadeautips gepresenteerd. De Kadozoeker houdt ondermeer rekening met het besteedbare budget en selecteert producten die verkocht worden in de buurt van de door de consument opgegeven locatie. Andere criteria waar de Kadozoeker de producten op selecteert zijn leeftijd, geslacht, lifestyle en interessegebieden.

Doelgroep
Met de slogan "Steel de show met jouw kado" richt Kadofeest.nl zich op de consument. Kadofeest.nl is gevuld met artikelen die door de aangesloten winkeliers zijn opgegeven. Dit zijn niet alleen 'winkeliers om de hoek' maar ook landelijke ketens (bijvoorbeeld Pet's Place, Free Record Shop, Mitra Slijterijen en de Wereldwinkel). De nieuwe service is gratis voor de consument.

Laagdrempelig
Omdat het systeem gericht en betaalbaar is, is het voor bijna alle winkels en distributeurs toegankelijk. Winkeliers kunnen zelf hun cadeauaanbod op elk gewenst moment aanpassen.
Op dit moment zijn ongeveer 1500 winkels opgenomen in Kadofeest.nl en dat aantal groeit snel. Tegen het einde van dit jaar verwacht Kadofeest.nl volledige landelijke dekking te hebben met een gevarieerd en altijd verrassend aanbod.