Nederlandse Vakbond Varkenshouders



Bezig met laden van het laatste nieuws...

Op deze pagina vindt u actuele informatie met betrekking tot de varkenshouderij en/of de Nederlandse Vakbond Varkenshouders

Index


02-07-2004 NVV maakt bezwaar tegen besluit Bestuurskamer SER t.b.v. representativiteit
De Bestuurskamer van de SER heeft besloten om de zetelverdeling tussen de NVV en de LTO in het PVV hetzelfde te laten als de laatste jaren.

23-06-2004 Dagelijks Bestuur NVV kent nieuwe samenstelling
Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 21 juni jl. zijn in het Dagelijks Bestuur van de NVV een aantal mutaties doorgevoerd.


01-06-2004 Gemiste kans LNV en VROM bij nieuwe mestwetgeving!
Men kiest een onuitvoerbare, onrealistische en een sociaal maatschappelijk onverantwoorde weg om aan de eisen van Brussel tegemoet te komen. Als gezamenlijke vakbonden zijn de NMV, NAV, NVP en de NVV van mening dat voor de voorgestelde plannen geen enkel draagvlak is.


15-04-2004 Is de varkensbeurs te Vleuten nog onafhankelijk?
De Nederlandse Vakbond Varkenshouders vraagt zich af in hoeverre de beurscommissie van de Varkensbeurs Vleuten nog wel de juiste samenstelling heeft om te komen tot een evenwichtige verwachtsnotering voor de varkens die de komende week worden geleverd.


07-04-2004 Bestmeat is een negatieve prijszetter in Europa!
Bestmeat heeft de afgelopen weken in Duitsland, tegen bestaande overlegstructuren in, getracht de inkoopprijs van varkens extra naar beneden te sturen door voorafgaand aan het reguliere overleg tussen de slachterijen en ISN/ISW een extra verlaagde prijs in de markt te zetten.


13-02-2004 Nederlandse, Duitse en Deense varkenshouders gaan in de toekomst nauwer met elkaar samenwerken De Nederlandse Vakbond Varkenshouders, de ISN en de Danske Svineproducenter gaan intensief samenwerken bij politieke- en marktvraagstukken


26-09-2003 De NVV wil een bemiddelaar voor IKB De Nederlandse Vakbond Varkenshouders stelt voor om een bemiddelaar in te schakelen om op korte termijn tot één IKB te komen.


20-08-2003 Vruchteloos overleg over IKB's Vertegenwoordigers van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders en het bestuur van IKB 2004 hebben vandaag een gesprek gehad met de voorzitter van het PVV, de heer Ramekers


18-08-2003 Aantal IKB 2004 waardige varkens stijgt explosief
In de afgelopen twee weken hebben ongeveer 20 grote varkensbedrijven zich aangemeld voor IKB 2004. Deze bedrijven alleen al, zijn goed voor een jaarproductie van ongeveer 1,2 miljoen IKB 2004 waardige biggen, zeugen en vleesvarkens.


25-07-2003 Buitenland betaalt eerste halfjaar 2003 gemiddeld 4.32 Euro meer .
Uit de eerste analyse over 2003 van het varkensprijzen onderzoek van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders blijkt dat varkenshouders die hun varkens aan vooral Duitse slachterijen leverden een aanmerkelijke betere prijs ontvingen als in het binnenland.


04-07-2003 IKB 2004 kent meer dan 1000 aanmeldingen De Groene Belangenbehartiger BV, waar de Nederlandse Vakbond Varkenshouders de IKB 2004 regeling heeft ondergebracht, heeft inmiddels het aantal van 1000 aanmeldingen ruimschoots overtroffen


30-06-2003 NVV inspanningen beloont door Tweede Kamer
NVV inspanningen beloont door Tweede Kamer

Persberichtenarchief

Home

NVV maakt bezwaar tegen besluit Bestuurskamer SER t.b.v. representativiteit Omhoog Omlaag Ga naar de index Persbericht

Barneveld, 23 juni 2004
Kenmerk: P4401

Dagelijks Bestuur NVV kent nieuwe samenstelling.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 21 juni jl. zijn in het Dagelijks Bestuur van de NVV een aantal mutaties doorgevoerd. Tussentijds aftredend waren de DB leden Dick van de Lagemaat en Ad Kon.
Beide heren werden tijdens de vergadering uitgebreid bedankt voor hun inzet voor de NVV.

Mark Logtenberg werd herkozen voor een tweede zittingsperiode van drie jaar. Mark vervult de functie van penningmeester van de NVV. Ad Kon stelde zich niet herkiesbaar omdat hij komende jaren het voorzitterschap van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) gaat vervullen. In deze vacature werd verkozen Jaco Geurts uit Kootwijkerbroek.

De NVV is verheugd dat het Dagelijks Bestuur weer op sterkte is en dat hierdoor ook de vele zaken m.b.t. behartiging van de belangen van de varkenshouderij goed kunnen worden voortgezet.

---