Ingezonden persbericht


7 mei 2004

Heliview presenteert De evolutie van Server Based

Op 23 juni 2004 organiseert Heliview Conferences het congres "De evolutie van Server Based". Server based computing is een antwoord op de wildgroei en onbeheersbaarheid van lokale bedrijfsnetwerken of local area networks. SBC (server-based-computing) moet gebruiksvriendelijk, transparant en veilig toepassingen op afstand aanbieden aan gebruikers. Ontwikkelingen als draadloze bedrijfsnetwerken, hotspots, kabel- en dsl-aansluitingen op thuiswerkplekken, en draagbare apparaten zoals 'tablet pc' zorgen voor extra sbc-mogelijkheden. Citrix heeft afgelopen voorjaar een aangepaste strategie aangekondigd die de sbc-markt moet verbreden.

Server based computing is erop gericht de netwerkapparatuur van een bedrijfsnetwerk inclusief alle applicaties en bedrijfsgegevens centraal te exploiteren. Hierdoor wordt het onderhoud van het netwerk eenvoudiger en goedkoper en kunnen gebruikers sneller over applicaties en/of gegevens beschikken. Wijzigingen, bijvoorbeeld de toevoeging van een nieuwe applicatie, hoeven nog maar op één plek te worden uitgevoerd.

Daarbij heeft de techniek van server based computing het kenmerk dat de datacommunicatie van de netwerkapparatuur (servers) en de werkstations slechts beperkte capaciteit kost.

Het congres is bestemd voor:

· ICT managers

· Hoofden automatisering

· IT-managers

· Hoofd informatie voorziening

· Manager informatisering & Automatisering

· Chief Information Officers

· ICT consultant

Uitgebreide informatie over het evenement is te vinden op de website: www.heliview.nl/conferences