Universiteit van Amsterdam

Scholen in de Randstad doen minder aan internationalisering


Promotie Pedagogiek/Onderwijskunde


woensdag 23 juni 10.00 uur

Henk Oonk deed onderzoek naar de betekenis van de Europese samenwerking voor (onderwijsinnovaties in) het voortgezet onderwijs in Nederland. Hij verklaart waarom tweetalig onderwijs in Nederland een groeimarkt is. Oonk laat zien dat scholen in de Randstad relatief minder internationaliseren dan scholen in de grensprovincies, en dat de docenten er meer waarde hechten aan het bijbrengen van begrip en respect voor andere culturen dan aan de vorming van Europese burgers. De verrassendste innovatie in het onderwijs als gevolg van de Europese integratie is zichtbaar op het terrein van de methoden en didactische werkwijzen: begin jaren negentig is begonnen met een serie innovatieve werkwijzen die door de scholen met grote animo zijn overgenomen.

G.H. Oonk: De Europese integratie als bron van onderwijsinnovatie - een onderzoek naar de betekenis en de resultaten van de internationalisering in het voortgezet onderwijs in Nederland. Promotor is prof. dr. J. Dronkers.

De academische plechtigheden vinden plaats in de Aula van de UvA, Singel 411, Amsterdam. Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929. Onder aan de agenda vindt u de rubriek Hoogleraarsbenoemingen.