Praktijkonderzoek Veehouderij

Inloopdag Praktijkcentrum de Marke

Woensdag 23 juni 2004 van 10:00 uur tot 16:00 uur houdt Praktijkcentrum de Marke een inloopdag. De items die u kunt bekijken op deze dag zijn een demoveld voedergewassen, schoffeldemonstratie maïs en de biogas installatie. De dag wordt in samenwerking met PPO (Praktijkonderzoek Plant en Omgeving), VVB Oost Gelderland, ABCTA, Cebeco seeds, Barenbrug en Zelder georganiseerd.

Demoveld (kracht) voedergewassen

In navolging op het demoveld voedergewassen van vorig jaar en de ervaringen daarmee, hebben we dit jaar opnieuw een demoveld aangelegd. Nu meer gericht op het oogsten van (eiwitrijk) krachtvoer. Zomergerst, zomertarwe, erwten, veldbonen, quinoa, luzerne, gras, klaver en combinaties hiervan, zijn de ingrediënten van dit demoveld.

Schoffeldemonstratie maïs

Het verminderen van middelengebruik zal ook in de maïsteelt doorgaan. Daarnaast worden middelen steeds duurder. Hoe interessant is mechanische onkruidbestrijding? Een drietal moderne, snelwerkende plantgeleide schoffels zullen viermaal (tweemaal `s morgens en twee maal 's middags) met deskundige toelichting, hun prestaties demonstreren.

Biogasinstallatie

Vanwege een veel hogere gasproductie dan verwacht heeft De Marke een nieuwe gasmotor aangeschaft. We geven de jongste resultaten van gas- en elektraopbrengst, co-vergisting van maïs en gras, en proberen een antwoord te geven op de vraag hoe rendabel mestvergisten is.

U bent allen van harte welkom tijdens deze dag. Praktijkcentrum de Marke, Roessinkweg 2, Hengelo Gelderland De toegang is gratis.
---

© Praktijkonderzoek - Animal Sciences Group - Wageningen UR. Laatst bijgewerkt: 10-06-2004 15:00.
Mail vragen en opmerkingen over de Praktijkonderzoek Website naar: webmaster.po.asg@wur.nl