Gemeente Den Haag

juni 2004
Sportieve opening playground De Meent (11 juni)

Op woensdag 23 juni 2004 om 15.20 uur opent wethouder W.J. Stolte van Stadsbeheer, ICT, Scheveningen en Sport de nieuwe 'playground' De Meent aan de Maurice Ravelweg in Nieuw Waldeck. De opening van De Meent vindt plaats als afsluiting van het wijkverbeteringsproject Nieuw Waldeck. De organisatie is in handen van de dienst Stadsbeheer in samenwerking met de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn.

Wijkverbeterplan
In februari 1999 werden, onder leiding van de toenmalige wethouder Peter Noordanus, de plannen voor Nieuw Waldeck aan de buurt gepresenteerd. Het wijkverbeterplan is destijds op initiatief van de buurtbewoners door de gemeente en betrokken woningcorporaties ontwikkeld. Naast het verlagen van de huren van enkele woningen en de verkoop van enkele woningen afkomstig uit de huursector, is er voor ongeveer 1,7 miljoen euro geïnvesteerd in de verbetering van de openbare ruimte.

Kleinschalige projecten
Projecten die binnen het wijkverbeterplan zijn uitgevoerd zijn de herinrichting van de Strausslaan en het voorterrein van het Wijndaelercentrum, de aanpassing van de groenvoorziening op het King Olivereiland en het aanbrengen van gevelbeplanting in de Albert Rousselstraat. Ook de bewegwijzering in de wijk en de aanbiedplaatsen voor het huisvuil zijn verbeterd. Eén van de meest in het oog springende projecten was de aanleg van een zogenoemde playground op het trapveld De Meent. Op dit speelveld kunnen jongeren uit de wijk naar hartelust sporten op het voetbal- en basketbalveld.

Streetsport
De playground wordt meteen intensief in gebruik genomen, want aansluitend aan de opening door de wethouder gaan jongeren een sportieve strijd aan in het kader van Streetsport. De sporten waaraan kan worden deelgenomen zijn voetbal, basketbal, tennis, streetdance en skaten. De streetsport wordt georganiseerd door Sportsupport (de sportstimuleringsorganisatie van de gemeente Den Haag) i.s.m. welzijnsorganisatie Segbroek/Loosduinen.

De sportactiviteiten op playground De Meent vinden op 23 juni plaats aansluitend aan de officiële opening van 15.30 uur tot ongeveer 21.00 uur. Wethouder Stolte zal de 'aftrap' verrichten. De beste teams uit ieder stadsdeel zullen het op 12 september op het Spuiplein tegen elkaar opnemen tijdens de finales van dit Streetsportevenement.