Hogeschool van Amsterdam

Openbare Les AMFI's Dany Jacobs en Andreas Stockert over 'Fashion ChaChaCha'

(15 juni 2004)

Nog steeds worden in de modesector veel kansen gemist doordat men niet genoeg op klantenwensen inspeelt. Daardoor worden consumenten niet zelden gefrustreerd. Een radicale paradigmaverandering in de sector is daarom nodig. Door in de modeketen meer naar de vraagzijde te kijken, ontstaan nieuwe kansen en mogelijkheden. Dit betekent niet dat de modeketen totaal vraaggestuurd kan worden. Mode moet ook verrassen en inspireren. Daarover gaan de voordracht van Andreas Stockert en de Openbare Les van Dany Jacobs, lector van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) van de Hogeschool van Amsterdam (HvA), op woensdag 23 juni. Titel: 'Fashion ChaChaCha'.

Andreas Stockert gaat in zijn voordracht in op de noodzaak om klanten beter te begrijpen, Dany Jacobs wijdt zijn Openbare Les aan het verrassen en inspireren, dat mode moet doen. Door klanten beter te kennen, kunnen modebedrijven ze ook beter verrassen. Op deze wijze wordt de 'Fashion ChaChaCha' een wederzijds inspirerende dans van volgen en leiden.

Op woensdag 23 juni om 15.00 uur zal Dany Jacobs zijn Openbare Les en Andreas Stockert zijn voordracht uitspreken ter gelegenheid van de presentatie van het lectoraat, in het Auditorium van Gebouw Leeuwenburg van de HvA, Weesperzijde 190 (naast Amstelstation) in Amsterdam. Gezien de internationale oriëntatie van het AMFI (met opleidingen in het Nederlands en Engels), zullen de voordrachten in het Engels uitgesproken worden. Aansluitend vindt de afstudeershow van studenten Design & Styling van AMFI plaats op het Stork Terrein in Amsterdam.

Voor meer informatie en om u aan te melden kunt u contact opnemen met Mirjam Berg, telefoon 020 - 592 55 22, fax 020 - 592 55 70, e-mail: m.berg@amfi.hva.nl.