CDA Rotterdam

3bb582f.jpg - Persbericht -

Ouderen aan het woord over hun woonwensen

CDA organiseert bijeenkomst over Ouderen & Wonen

Rotterdam 22 juni 2004 - In samenwerking met de CDA-fractie in de deelgemeente IJsselmonde organiseert de Rotterdamse CDA-fractie op woensdag 23 juni een bijeenkomst over Ouderen & Wonen. Ouderen krijgen hierin alle gelegenheid zich uit te spreken over hun woonwensen. Op hun vragen krijgen zij direct antwoord van CDA-raadslid Karen Duys en vertegenwoordigers van de dS+V en woningcorporaties.

Het CDA zet zich al jaren in voor een vergroting van het woningaanbod voor ouderen in Rotterdam. Ondanks alle inspanningen door de verschillende partners op dit gebied zijn er nog steeds te weinig geschikte woningen voor ouderen. Rotterdam vergrijst. Dat maakt het des te belangrijker goed te kijken naar de wensen van ouderen en de mogelijkheden om een zo goed mogelijk woon- en leefklimaat te kunnen creëren voor ouderen.

Dit wil het CDA stimuleren door onder andere ouderen zelf aan het woord te laten over wat zij verwachten van hun woning en woonomgeving. Er wordt op dit gebied veel ontwikkeld, maar wat willen ouderen nou zelf? Wat heb je als oudere nodig om zelfstandig te kunnen blijven wonen? Wat vinden ze van woonzorgzones en levensloopbestendige wijken? Deze en nog vele andere vragen komen woensdag uitgebreid aan de orde. Tevens is gemeenteraadslid Karen Duys en enkele vertegenwoordigers van woningcorporaties en de dS+V aanwezig om vragen te beantwoorden en te vertellen wat zij ouderen kunnen bieden.

Het programma ziet er als volgt uit:


* 10.15-10.30 uur Inloop

* 10.30-10.45 uur Inleiding door CDA-raadslid Karen Duys
* 10.45-11.45 uur Rond-de-tafel-gesprek met ouderen over hun woonwensen
* 11.45-12.15 uur Woningcorporaties aan het woord
* 12.15-12.45 uur Lunch

* 12.45-13.15 uur Terugblik op de besproken onderwerpen en gedane suggesties
* 13.15 uur Afsluiting door Karen Duys

De bijeenkomst vindt plaats in de Groene Tuinkerk, Groene Tuin 353 in IJsselmonde. De pers is van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen.

De Rotterdamse CDA-fractie heeft ouderenbeleid benoemd tot een speerpunt. Onder het motto Meer grijs op straat lanceert de CDA-fractie verschillende initiatieven voor ouderen in Rotterdam. De bijeenkomst Ouderen & Wonen maakt hier deel van uit. Ook de komende tijd zal de fractie verschillende bijeenkomsten organiseren en acties ondernemen rondom dit thema om ouderen de aandacht te geven die zij verdienen.


Noot voor de redactie /

CDA Rotterdam