J.M. MEULENHOFF BV

Prominente landgenoten over 'Misverstand Nederland'

Woensdag 23 juni verschijnt het oudste literaire en algemeen culturele tijdschrift van Europa, 'De Gids', voor het eerst sinds het oprichtingsjaar 1837 in een meertalige editie. In dit themanummer gaat een groot aantal prominenten in op het ondwerwerp 'Misverstand Nederland'. Het speciale nummer verschijnt ter gelegenheid van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie per 1 juli aanstaande.

Het themanummer 'Misverstand Nederland', dat morgen officieel wordt gepresenteerd, verschijnt naast in het Nederlands ook in het Frans, Duits en Engels. De redactie van 'De Gids' vond een groot aantal prominenten uit de wereld van cultuur, politiek en wetenschap bereid om een bijdrage te schrijven over een hardnekkig misverstand met betrekking tot ons land, zoals daar zijn: Nederland als kennisland, als vredelievende natie, als zeevarende natie, als proper, tolerant of vrijgevochten volk. Een bijdrage aan 'Misverstand Nederland' werd geleverd door Adriaan van Dis, Atte Jongstra, H.L. Wesseling, Henri Beunders, Abram de Swaan, Bernard Bot, Rick van der Ploeg, Maarten van Rossem, Fris Abrahams, Hedy d'Ancona, H.J. Schoo, John Jansen van Galen en anderen.

Het themanummer van 'de Gids' zal in het buitenland worden verspreid via ambassades, culturele instellingen en consulaten. Het streven is dit nummer ook onder de aandacht te brengen van onderswijsinstellingen die veel met buitenlanders dan wel met Nederlanders in het buitenland te maken hebben.

MEER INFORMATIE VOOR DE PERS:
Xander Stroo
Publiciteit J.M. Meulenhoff
Tel. 020 55 33 550
xander.stroo@meulenhoff.nl

22 jun 04 12:10