[s?.nieuws.nieuwsberichten.2004-06-22_vriezema_en_lourens_dragen_olymp ische_fakkel_in_amsterdam]


---

Nieuwsberichten
---

Vriezema en Lourens dragen Olympische fakkel in Amsterdam

22-6-2004 13:10:00

Landmachtofficieren Virginia Lourens en Daniëlle Vriezema lopen woensdag (23 juni) in Amsterdam mee met de Olympische fakkeltocht. Even als vele andere oud-olympiërs lopen ze ieder 400 meter met de fakkel, in een traject van in totaal 48 km door de stad. De Olympic Torch Relay eindigt in het Olympisch stadion om daar het Olympische Vuur te ontsteken.

Op 25 maart is het Olympische vuur in de oude Griekse stad Olympia met behulp van zonnestralen ontstoken. Vanaf 4 juni maakt de vlam een wereldreis via alle steden die eens de Olympische Zomer Spelen hebben georganiseerd. Het gaat om 33 steden in 27 landen. Na New York (19 juni), Montreal (20 juni), Antwerpen (21 juni) en Brussel (22 juni) is woensdag Amsterdam aan de beurt. Daarna gaat de vlam naar Genève.

Andere bekende oud-Olympiërs die meelopen in de Olympic Torch Relay door Amsterdam zijn: de schaatsters Yvonne van Gennip en Marianne Timmer, wielrenner Hennie Kuiper, zwemsters Ada Kok en Conny van Bentum, atleten Ellen van Langen, Nelly Cooman en Eef Kamerbeek, hockyer Floris-Jan Bovenlander, roeier Nico Rienks en volleyballer Peter Blange.

Eerste-luitenant Virginia Lourens was op de Olympische Spelen in Sydney (2000) actief als teakwondoka. Ze was daarmee de eerste Nederlandse taekwondoka op Olympisch niveau. Lourens werd vierde in haar gewichtsklasse onder 57 kg. Eerste-luitenant Daniëlla Vriezema maakte op dezelfde Spelen haar Olympisch debuut als judoka in de gewichtsklasse onder 63 kg. In de voorrondes blesseerde ze zich. Beide sporters hebben zich niet geplaatst voor de Spelen in Athene.

Nieuws Nieuwsberichten