Gemeente Amsterdam

Oud-Olympische zwemmers bijeen voor uniek zwemestafette-ontbijt 22 juni 2004 - Olympic Torch Relay

Als op woensdag 23 juni de Olympische vlam Amsterdam bezoekt, verzamelt een aantal bekende oud-Olympische zwemmers zich `s ochtends in het Amsterdam Marriott Hotel voor een uniek zwemestafette-ontbijt. Het ontbijt is onder meer georganiseerd om de laatste fakkelloper die dag, Olympisch zwemkampioene Inge de Bruijn, een hart onder de riem te steken.

Onder de aanwezige oud-Olympiërs onder meer:

* Ada Kok, zij won twee keer een zilveren medaille op de spelen van Tokyo (1964) en goud tijdens de spelen van Mexico (1968);
* Betty Wouda-Heukels werd EK kampioen in 1964 en deed mee aan de spelen van 1968;

* Jolanda de Rover, zij won op de 200 meter rugslag in Los Angeles in 1984 en

* Conny van Bentum, zij haalde een bronzen medaille in Moskou (1980).

* Verder de nog steeds bij het senioren zwemmen actieve Robert Weyhenke en Hansje van Bunschoten, zij zwommen samen in het Olympische team van München (1972).

* Speciale ontbijtgast is de oudste zwemmer in het gezelschap, mevrouw Marie Smit Vierdag met de respectabele leeftijd van 98 jaar en voor het eerst deelneemster aan de spelen van 1924 in Parijs op de 100 meter vrije slag.

De Olympische vlam overnacht officieel op 23 juni in het Amsterdam Marriott Hotel. De keizerssuite is er speciaal voor gereserveerd. Het bezoek van het Olympisch vuur aan Amsterdam maakt deel uit van de Athens 2004 Olympic Torch Relay, een 35-daagse reis van het Olympische vuur over 5 continenten en langs 33 steden die de spelen hebben georganiseerd. De reis die voert langs 27 landen start op 4 juni in het Australische Sydney en eindigt op 8 juli op Cyprus. Inge de Bruijn is de laatste fakkeldrager in Nederland en zal samen met Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje het Olympische vuur ontsteken in de toren van het Olympisch stadion in Amsterdam.

© Gemeente Amsterdam