Gemeente Zwolle

Gemeente ondersteunt gezinnen met kinderen van zes tot achttien jaar

De gemeente Zwolle reserveert geld voor gezinnen met schoolgaande kinderen die het echt nodig hebben. Dit gebeurt via een aantal 'inkomensondersteunende subsidies'. Deze subsidies kunnen nog vóór 1 augustus 2004 worden aangevraagd bij Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de gemeente Zwolle.

De subsidies zijn bedoeld voor Zwolse gezinnen met kinderen, die leven van een inkomen op bijstandsniveau. Dat kan een bijstandsuitkering zijn en/of een IOAW-, AOW-, WAO-, WW- of ANW-uitkering. Het kan ook gaan om een inkomen uit werk dat op of onder de bijstandsnorm ligt. Gezinnen hebben recht op de subsidies wanneer hun inkomen in januari 2004 niet hoger was dan de bijstandsnorm. De subsidies gelden niet voor studenten die een uitkering ontvangen uit de Wet op de studiefinanciering 2000 of de Wet tegemoetkoming studiekosten.

Er zijn twee subsidies. Deze zijn uitsluitend bestemd voor mensen met schoolgaande kinderen.
Subsidie voor deelname aan activiteiten door kinderen van zes tot achttien jaar.
Computerregeling voor scholieren van twaalf tot achttien jaar.

Activiteitensubsidie
De activiteitensubsidie bedraagt: ¤ 100,-- per kind per jaar en is bedoeld voor:
sociaal-culturele, recreatieve en/of sportieve activiteiten abonnementen op bibliotheek
toegangskaarten concert, disco, bioscoop, theater, museum, sportwedstrijden enz.
entreebewijzen pretparken, dierentuin, zwembad
aanschaf sportkleding
aanschaf hobbyartikelen
schoolkosten

Computerregeling
De gemeente Zwolle stelt ouders met schoolgaande kinderen in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar een computer met bijbehoren ter beschikking tegen een kleine vergoeding per maand. Na drie jaar wordt de apparatuur eigendom van het gezin.

Per gezin wordt één computer met randapparatuur (beeldscherm, printer, ingebouwde cd-romspeler en modem en software) ter beschikking gesteld. Hiervoor betalen zij gedurende drie jaar ¤ 12,-- per maand en daarna is de computer van hen. Gezinnen komen niet voor de verstrekking van een computer in aanmerking als zij in de afgelopen vijf jaar (1 januari 1999 tot 31 december 2003) al een computer van de gemeente Zwolle hebben ontvangen.

Aanvragen
De subsidies zijn eenvoudig aan te vragen met één formulier. Het formulier is verkrijgbaar bij het Stadskantoor, Lübeckplein 2, het Informatiecentrum, Grote Kerkplein 15 en de wijkservicepunten. Eventueel kunnen mensen ook telefonisch om toezending van een formulier verzoeken via het telefoonnummer (038) 498 91 11.

Het formulier dient volledig ingevuld vóór 1 augustus 2004 opgestuurd te worden samen met een bewijs van inkomen naar de gemeente Zwolle.


---