Gemeente Rotterdam

Communicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

Nr. 86

23 juni 2004

Sluiting coffeeshop en café

Burgemeester sluit coffeeshop "Reefer" voor 12 maanden

Op last van de burgemeester is op 22 juni 2004 coffeeshop "Reefer" aan de Oppert voor een periode van een jaar gesloten, omdat er op 14 april 2004 bij de coffeeshop een min­derjarige is aangetroffen aan wie in de coffeeshop softdrugs zijn verkocht. Gebleken is dat er al verschillende malen in deze coffeeshop aan jongeren softdrugs zijn verkocht. Sinds maart 2003 is er sprake van overlast van en door bezoekers van de coffeeshop. Voor geluidsoverlast vanuit de inrichting heeft de politie reeds tot twee maal toe een waarschuwing gegeven.

Naast het feit dat minderjarigen niet in een coffeeshop aanwezig mogen zijn is ook verkoop van softdrugs aan minderjarigen niet toegestaan. Dit wordt door de politie nauwgezet gecontroleerd. Wanneer minderjarigen in de coffeeshop worden aangetroffen of als er aan minderjarigen softdrugs worden verkocht, kan een coffeeshop door de burgemeester voor een periode van zes tot twaalf maanden worden gesloten. Het is dan ook van belang dat de exploitant afdoende maatregelen treft om dit te voorkomen.

Voor de eigenaar van coffeeshop "Reefer" is het overigens niet de eerste keer dat zijn coffeeshop is gesloten. Hij zag onlangs ook al dat zijn andere coffeeshop "De Poel"aan de Eendrachtsweg voor een periode van zes maanden werd gesloten vanwege de verkoop van softdrugs aan minderjarigen.

Burgemeester dwingt café "t Tramhuis" tot sluiting

De burgemeester heeft op 22 juni 2004 de exploitatievergunning van horeca-inrichting "t Tramhuis" aan het Hermesplantsoen ingetrokken. Al langere tijd werden de voorschriften bij de vergunning en de regels zoals opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening door de exploitant overtreden. De politie had de exploitant hiervoor reeds vele malen gewaarschuwd. Een zware mishandeling op 25 maart jl. in en vanuit de inrichting was voor de burgemeester de druppel die de emmer deed overlopen en hij besloot de vergunning van het café in te trekken. Dit alles betekent dat "t Tramhuis" de deuren met onmiddellijke ingang moest sluiten.

noot voor de redactie/