Man loopt brandwonden op in politiebureau

Leiderdorp 23-06-2004 - Maandagavond, 21 juni 2004 omstreeks 23.15 uur, heeft een 54-jarige man brandwonden opgelopen in een passantenkamer aan het politiebureau te Gouda. De uit Armenië afkomstige man stak in de passantenkamer zijn kleding in brand en liep daarbij enkele 1e en 2de graads brandwonden op. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis. De ernst van de verwondingen is zodanig dat de man op korte termijn het ziekenhuis mag verlaten.

Maandagavond om 19.45 uur kwam bij de politie een melding binnen, dat zich op het station in Gouda een man ophield met een kind. Omdat de man geen geldig plaatsbewijs kon tonen werd door NS personeel naar zijn identiteit gevraagd. De man weigerde deze te geven. De politie werd gealarmeerd en die nam de man en het kind mee naar het bureau om de identiteit vast te kunnen stellen. Daaruit bleek dat de man de status van uitgeprocedeerde asielzoeker heeft en zonder vaste woon- of verblijfplaats is. Het kind is het tienjarige zoontje van de man. Voor het tienjarige zoontje werd door de politie crisisopvang geregeld.

De man werd in een passantenkamer geplaatst. In een onbewaakt ogenblik zag hij kans zijn kleding in brand te steken. Het kind was daarbij niet aanwezig. Voordat hij plaatsnam in de passantenkamer was de man niet gefouilleerd. Gelet op de omstandigheden was daar geen aanleiding toe.

Door snel optreden van de politie bleef het letsel van de man beperkt. Naar omstandigheden maakt hij het goed. Binnen enkele dagen mag hij het ziekenhuis verlaten.

De echtgenote van de man verscheen aan het bureau. De man had haar van zijn staande houding telefonisch in kennis gesteld. De 48-jarige Armeense heeft dezelfde status als haar echtgenoot en is eveneens zonder vaste woon- of verblijfplaats. Voor de vrouw werd tijdelijk onderdak gevonden.

Ambulance en brandweer werden gewaarschuwd en verleenden hulp.