Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Emmen 23-06-2004

Krantendief aangehouden
ASSEN Dinsdagmiddag werd een 53-jarige inwoonster van Assen betrapt bij het stelen van een krant in een winkel aan de Vestesingel. Zij werd overgedragen aan de politie. Zij had onlangs het abonnement opgezegd, maar wilde toch nog graag de krant lezen. Na verhoor kreeg ze een boete opgelegd van 125,-.

Bedreiger door politie aangehouden
ASSEN Aan de Winkelakker is dinsdagavond een 30-jarige inwoner van Assen aangehouden. De man had even daarvoor zijn ex-vriendin bedreigd. Zij was de laatste dagen al meerdere malen door hem lastig gevallen. Hij is ingesloten en het onderzoek zal vandaag worden voorgezet.

Inbrekers door politie aangehouden
EMMEN In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie 2 inbrekers aangehouden. Bij een inbraak in een pand aan de Meerstraat zag een getuige de inbrekers uit het pand komen en aan de hand van het signalement kon even later op de Hoofdstraat een 17-jarige inwoner van Emmen worden aangehouden. De tweede verdachte is kort daarna ook op de Hoofdstraat aangehouden. Dit betrof ook een 17-jarige inwoner van Emmen. Beide jongemannen zijn ingesloten. Het onderzoek zal vandaag worden voortgezet. Bij onderzoek in de woning van een van de verdachten werd een gedeelte van de buit, zijnde computer apparatuur, aangetroffen.

Alcomobilist aangehouden
RODEN Dinsdagavond is op het Noordholt een 34-jarige bestuurder uit Nieuw Roden aangehouden. De man werd gecontroleerd, waarbij bleek dat hij teveel gedronken had. De blaas test gaf een promillage van 0.6. Snelrecht werd toegepast.

Onderzoek naar diefstal uit auto
EMMEN Dinsdagmorgen is uit een auto aan de Angelsloerdijk een aantal goederen gestolen. Vermist worden diverse broeken, een radio/DvD-speler, en diverse kantoorartikelen. De schade wordt geschat op ruim 2.500,- euro. De daders waren in de auto gekomen door het vernielen van een ruit.

Snelkraken
HOOGEVEEN In de nacht van dinsdag op woensdag is er een snelkraak gepleegd bij een winkel aan de Hoofdstraat. Om binnen te komen was de glazentoegangsdeur vernield. De daders gingen er vandoor met de kassalade, waarin een klein bedrag aan wisselgeld zat. Een eindje verder aan de Hoofdstraat werd ook bij een winkel een gelijksoortige kraak gezet. Ook hier was de toegangsdeur vernield en gingen de daders aan de haal met de kassalade. Inhoud daarvan was een klein bedrag aan wisselgeld. Een direct ingesteld onderzoek in de omgeving had geen resultaat.

COEVORDEN Dinsdagnacht hebben inbrekers de kassalade meegenomen uit een winkel aan de Markt. De toegangsdeur was vernield om binnen te komen. Middels deze snelkraak gingen de daders aan de haal met een klein bedrag aan wisselgeld.

Diefstal stenen duiven
WESTERBORK Maandagmiddag werd ontdekt dat er van een graf op de begraafplaats in Westerbork 2 stenen beeldjes waren gestolen. Het betroffen 2 duiven van ongeveer 12 cm groot. Volgens de aangeefster hadden deze duiven er 9 jaar gestaan en was de financiële schade niet zo groot. De emotionele waarde was volgens haar vele malen groter.

Diefstal stenen hond
GASSELTERNIJVEEN Een bewoner van een woning aan de Burgemeester Gaarlandtlaan meldde dinsdag bij de politie dat hij een hond kwijt was. Het betrof een stenen hond van 1.5 m hoog, die bij de voordeur van het pand had gestaan. De diefstal van het beeld moet in het afgelopen weekeinde hebben plaatsgevonden.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156. info@politie-drenthe.nl